Mike Tyson erkänner – Använde fejkpenis för att klara dopingtest

✔ "Jag använde min bebis urin i den"

Boxningslegendaren Mike Tyson har alltid hävdat att han varit en ren atlet som aldrig dopat sig. Att han haft en förkärlek och problem med diverse substanser är dock också väldokumenterat.

Tyson hade nyligen ett samtal med UFCs Direktör för atleters hälsa och prestationer Jeff Novitzky i sin podcast Hotboxing with Mike Tyson.

Novitzky, som arbetar nära med UFCs antidoping-partner USADA (United States Anti-Doping Agency), fick en unik inblick i Tysons tidigare upptåg.

Boxaren kunde bland annat avslöja att han använt en så kallad Whizzinator för att undvika att testa positivt i samband med urinprov. En Whizzinator är en fejkpenis som man kopplar ihop med påse urin.

Dopingtester har blivit strängare och atleter måste urinera i närheten av provtagaren, något som Tyson lyckades undvika.

 – Det var fantastiskt, man, sa Tyson. Jag använde min bebis urin i den. Ibland använde jag min frus men hon sa: “tänk om resultatet visar att jag är gravid eller något”. Så jag slutade använda hennes och fortsatte med min unges eftersom jag var rädd att det skulle visa en graviditet.


Relaterat


Mike Tyson gör snart comeback!

Det är inte första gången som Tyson erkänner att han använt sig av en fejkpenis för att klara av drogtest.

I sin bok Undisputed skrev Tyson att han använt Whizzinator i stort sett genom hela sina karriär. På det sättet har han kunnat bruka och missbruka cannabis och kokain.

Nu var det dock länge sedan “Iron” Mike var i ringen. Den 28 november kommer han dock att göra en efterlängtad comeback. Tyson kommer att ta sig an Roy Jones Jr. i en uppmärksammad uppvisningsmatch mellan de åldrande stjärnorna.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...