Mike Tyson om fängelsetiden för våldtäkten: “Jag ville ha hämnd”

✔ "Våldförde mig aldrig på den kvinnan ..."

Boxningslegendaren Mike Tyson har sett det mesta i sitt liv. Från att ha varit en av de mest fruktade boxarna av sin tid så kom han att bli avslutad av Buster Douglas i början av 90-talet, i en av sportvärldens största skrällar.

I juli 1991 kom han åter igen att pryda nyhetssidorna, men denna gång anklagad för våldtäkt. I en intervju med Charlie Mack berättar Tyson om hur fängelsetiden och hans frisläppande kom att påverka honom.

När Mack säger att Tyson såg ut att ha ett lugn över sig när han kom ut så håller “Iron” Mike inte med alls.

 – Jag ville ha hämnd, säger Tyson. Jag kom ut ur fängelset med helt fel inställning. Det var därför jag återvände.

När Mack frågar vem han ville ha hämnd på så svarar Tyson att det var det som var problemet – det fanns ingen att skylla på.

 – När jag satt i min fängelsecell så hittade jag på massor av historier och tyckte synd om mig själv. “Han är emot mig, hon är emot mig, jag ska döda honom, jag ska döda den bitchen.” Det var så det var, säger han med ett skratt och fortsätter:

 – Jag tycker inte jag borde ha suttit inlåst… Jag våldförde mig aldrig på den kvinnan.


Relaterat till Mike Tyson:


Kvinnan i fråga är Desiree Washington, som var 18 år gammal när hon träffade Tyson. Medan Washington anklagade Tyson så har boxaren hela tiden hävdat sin oskuld. Trots detta kom han i mars 1992 att bli dömd till sex år i fängelse.

Han kom att sitta tre år innan han blev utsläppt och gjorde en uppmärksammad comeback till boxningsvärlden.

Ta en närmare titt på samtalet mellan Tyson och Mack, där boxningslegenden ger en spännande inblick i sitt unika sätt att se på världen:

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Mike TysonSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara