“Din fru tillhör mig nu” – Mike Tyson ger råd till Francis Ngannou

✔ "The Predator" Ngannou befinner sig i en märklig sits

Francis Ngannou har just nu fyra TKO/KO-vinster men kan komma att behöva vänta en lång stund innan han får en chans att slåss om tungviktsbältet. Just nu är nämligen divisionsmästaren Stipe Miocic och Daniel Cormier i full färd med att boka den sista delen i sin trilogi, något som kan komma att sätta stopp för “The Predator” Ngannou i flera månader framöver.

Inte nog med att Ngannou befinner sig i toppen av divisionen, det finns också väldigt få som är intresserade att dela bur med honom. Jairzinho Rozenstruik var en av få som utmanade “The Predator” men det tog endast 20 sekunder innan han låg knockad på mattan under UFC 249.

Lätt tungviktsmästaren Jon Jones är en möjlig utmanare, men UFC-chefen Dana White har ställt sig undrande till matchen.


MISSA INTE: Jon Jones ger Francis Ngannou kaxigt svar – tungviktsmöte accepterat!


Mike Tyson ger råd till Francis Ngannou

Nu får dock Ngannou hjälp från den före detta världsmästaren i boxning Mike Tyson. I ett avsnitt av podcasten Hotboxin’ with Mike Tyson så förklarade den populära boxaren hur MMA-stjärnan Ngannou skulle kunna få fart på karriären.

Enlig Tyson så måste Ngannou vara mer rättfram och använda sig mer av trash-talk:

 – Du måste ut och utmana folk, sade Mike Tyson till Ngannou. Snacka lite. Utmana folk och få ut deras namn i TV-program. Sitt i TV-programmen och säg: “Varför slåss inte jag? Jag vet att du är rädd” Du borde säga: “Alla i UFC är rädda för mig. Ha lite stake. Din mamma, din pappa, din syster, dina barn vet att du är en fegis. Visa din familj lite stolthet. Visa lite stolthet för din familjs namn, din fegis. Din familjs namn är på väg ned.”

Tyson är känd för sitt trash-talk men detsamma kan inte sägas om den relativt tystlåtna Ngannou som istället låter nävarna flyga. “Iron” Mike tror dock Ngannou måste förändras för att kunna landa de stora matcherna och vara mer aktiv.

Han föreslår att Ngannou använder sig av mer trash-talk och fortsätter ge honom ytterligare förslag på saker att säga:

 – “Du är familjens överhuvud och du är en fegis… Tänk på din familj. Är det såhär du tänker? Det betyder att din fru tillhör mig. Det här är min familj nu. Om du inte tänker slåss mot mig så tillhör din familj mig nu.”

 

Vad tycker du om Tysons råd till Ngannou?

Kategorier
Francis NgannouSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara