Han påstår sig möta Mike Tyson: “Det är officiellt”

✔ Galna ex-mästaren: "Det blir av, jag mot Mike"

Att den 53-årige boxningsikonen Mike Tyson ska återvända till ringen är fortsatt den hetaste snackisen i kampsportsvärlden just nu. Men vem ska den legendariske tungviktaren egentligen möta? Blir det en tredje fight mot den gamle rivalen Evander Holyfield – eller kanske en match mot UFC-pionjären Tito Ortiz?

Ingendera. Iallafall om man frågar Shannon Briggs, 48.


LÄS MER: Anledningen till Mike Tysons comeback kommer ge dig rysningar

LÄS OCKSÅ: Skandalscener inför KSI vs Logan Paul 2 – svenske världsstjärnan mitt i kaoset!


Briggs – en annan tidigare världsmästare i boxning – påstår sig nämligen själv vara bokad att möta Tyson.

– Jag pratade precis med Mike Tyson. Det blir av, jag mot Mike. Vi kommer att göra detta, det är officiellt, säger Shannon Briggs i ett nyligt videoklipp på Instagram och fortsätter:

– Ni kommer att få se det hända. Brownsville mot Brownsville. Jag och Tyson ska sätta på oss handskarna och slåss, “rumble in the jungle”. Vi kommer att låta nävarna sköta snacket åt oss.

View this post on Instagram

#LETSGOCHAMP

A post shared by Shannon Briggs (@cannon_briggs) on

 

Mike Tyson ska gå uppvisningsmatcher för välgörenhet

Shannon Briggs har ett professionellt record på 60-6-1, med 53 knockoutvinster, och boxades senast för fyra år sedan då han knockade Emilio Ezequiel Zarate. Briggs är vida känd för sin catchphrase “let’s go champ!” och har gjort sig ett namn som en skandalomsusad profil inom boxningsvärlden. Så sent som i höstas hamnade han åter i fokus, i samband med kändismatchen mellan Youtubestjärnorna KSI och Logan Paul.

Mike Tyson – som inte har fightats sedan Kevin McBride-förlusten för snart 15 år sedan – har å andra sidan ett matchfacit på 50-6, med 44 knockouts. Han är en av historiens mest fruktade proffsboxare, som blev den yngste tungviktsmästaren någonsin när han vid endast 20 års ålder vann WBC-titeln. På senare år har “Iron Mike” bland annat spenderat sin tid på en egen poddcast – Hotboxin’ with Mike Tyson – och på att bygga upp en enorm cannabisfarm i Kalifornien.

Tyson har tidigare sagt att hans comeback avser uppvisningsmatcher på “tre eller fyra ronder”, för att samla in pengar till välgörenhet. Detta för att kunna hjälpa narkomaner och hemlösa.


RELATERAT: Mike Tysons sköna reaktion – på svenskens blixtknockout


 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
BoxningMike TysonSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...