Mirko “Cro Cop” antyder på framtid i Bellator

✅Kan vara på väg mot kontrakt med UFCs största rival ✅Har tävlat i Japan efter sin tid i UFC

Det har gått flera år sedan vi senast såg den kroatiske tungviktslegenden Mirko “Cro Cop” Filipovic (36-11-2, 1 NC) tävla i UFC. Sist han gick match i oktagonen fick han revansch på Gabriel Gonzaga och vann via teknisk knockout i den tredje ronden, men han hann enbart gå en match sedan sin återkomst till UFC innan läget blev kontroversiellt. I samband med matchen testade han positivt för tillväxthormoner och stängdes av i två år, det testet visade sig sedan vara negativt, men avstängningen stod kvar på grund av Filipovics erkännande. Tungviktaren lämnade sedan UFC och gick så småningom i pension, det blev dock en kortvarig sådan då han återvände för att tävla i den japanska organisationen Rizin.

Nu har “Cro Cop”orsakat mycket spekulationer kring sin framtid då han, eller någon som styr hans konto, nyligen la upp följande bild på Facebook.

Denna bilden är den enda informationen som släppts, inget uttalande eller pressmeddelande, det har dock räckt för att många fans tar för givet att de kommer se “Cro Cop” tävla i Bellator inom kort och inlägget antyder på att det blir offentligt inom kort. Bellator har på sistone köpt upp ett stort antal dåvarande eller före detta UFC-fighters, som Benson Henderson, Gegard Mousasi och Frank Mir. Det har länge cirkulerat rykten om kontrakt mellan Filipovic och Bellator, utifrån organisationens senaste köp är det troligt att de tecknar kontrakt med tungviktaren.

En av tungviktsdivisionens största legender

“Cro Cop” må inte ha tävlat i UFC sedan april 2015, men han är en oerhört känd och respekterad fighter vad gäller tungviktsdivisionens historia. Efter en lyckad karriär inom bland annat kickboxning byggde han upp ett namn för sig själv i den forne japanska MMA-organisationen Pride under dess storhetstid, och besegrade bland andra Josh Barnett, Wanderlei Silva och Alexander Emelianenko. Filipovic blev känd mer specifikt för sin höga vänsterspark, som ledde till ett stort antal knockoutsegrar för kroaten.

Det flytet “Cro Cop” hade i Pride överfördes dock inte till UFC. Han gjorde sin debut i organisationen år 2007 och slog ut Eddie Sanchez, för att sedan ställas mot ovannämnda Gonzaga i en match där Filipovic var tungt segertippad. I en av de största skrällarna i MMA-historia vann dock Gonzaga inte enbart – men han gjorde det via en hög spark som knockade sin motståndare. Efter en poängförlust mot Chieck Kongo lämnade han UFC tillfälligt, men återvände ett år efter att han lämnat men med ljumna resultat, då han endast vann tre utav sina sju matcher i sin återkomst.

Sedan han lämnat UFC en tredje gång är “Cro Cop” obesegrad med fem raka segrar via avslut, inklusive en knockoutseger över Muhammed “King Mo” Lawal. Sist han var aktuell var på Rizins nyårsgala, där han avslutade Tsuyoshi Kohsaka med slag cirka en minut in i den första ronden.

Vem vill du se “Cro Cop” möta om han tecknar kontrakt med Bellator?

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Mirko Cro CopNyheterSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]