Mirko "Cro Cop" Filipovic. Foto: Mazdak Cavian/MMAnytt

Mirko “Cro Cop” återvänder till Rizin efter Bellator 200

✅ Den populära tungviktaren är nu klar för återkomst till Japan efter nästa helgs storgala ✅ Står inför en tuff returmatch nästa helg

Fredag den 25:e maj kommer den kroatiske tungviktaren Mirko “Cro Cop” Filipovic (36-11-2) att göra sin debut för Bellator i en returmatch mot den forne UFC-tungviktaren och TUF-vinnaren Roy Nelson (23-15). Det är en framemotsedd match som dessutom får status som huvudmatch på galan trots att mellanviktstiteln står på spel.

Detta blir “Cro Cops” förta match utanför den japanska organisationen Rizin på över ett år, men hans planer om att tävla i Japan är utan tvekan inte över. Anställda inom Rizin kunde i natt också bekräfta för MMA Junkie att Filipovic nu även blivit klar för Rizin 11 i Japan den 29:e juli – motståndaren har dock ännu inte annonserats.

Utöver detta kommer även den japanska toppflugviktaren Kyoji Horiguchi att tävla på Rizin 11, och går en returmatch mot Hiromasa Ogikubo.

RELATERAT:

Förlorade första matchen mot Nelson på knockout

“Cro Cop” byggde upp sitt namn och legat i Japan under sin tid i K1 och Pride, där han blev känd som en knockoutartist utan dess like. På grund av sina framgångar i Japan var många fans överväldigade när han skrev på för UFC år 2006, men han levde inte upp till förväntningarna och förlorade två utav tre matcher i organisationen.

Han lämnade UFC för att tävla i japanska Dream därefter, men återvände till UFC år 2007 – än en gång med resultat som gjorde många fans besvikna. Filipovic vann tre matcher och förlorade fyra – varav en av en uppmärksammad submissionvinst över Pat Barry samt en knockoutförlust signerad ovannämnda Nelson som kroaten kolliderar med nästa fredag.

Sist han tävlade i UFC slog han Gabriel Gonzaga i en returmatch, det är värt att nämna att kroaten aldrig förlorat ett returmöte hittills i sin karriär.

Vem vill du se “Cro Cop” möta i Rizin?

Kategorier
Mirko Cro CopSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...