McGregors tränare talar ut om stora misstaget inför Khabib-fighten

✅ Kavanagh talar ut om missen i förberedelserna inför superfighten: "Mitt fel"

Conor McGregors återkomst till buren slutade i en förlust via submission mot Khabib Nurmagomedov. De båda stjärnorna gjorde upp om lättviktstiteln i huvudmatchen på UFC 229 förra månaden, och McGregor avslutades via neck crank i den fjärde ronden.

Läs mer: Khabibs manager efter McGregors analys: “Dumma jävla ursäkter”

McGregors tränare: “Ett misstag”

Nu avslöjar McGregors manager John Kavanagh att han begick ett stort misstag i förberedelsen inför det upphajpade mötet. Enligt honom uppträdde irländaren nämligen alldeles för defensivt, en miss som han själv tar på sig.

– Under förberedelserna inför fighten kollade jag på Khabibs stil, och jag tror att jag blev för defensiv. Jag fokuserade på hur vi skulle undvika att förlora, snarare än hur vi skulle vinna. Jag har faktiskt inte pratat med Conor sedan dess, så jag kan inte tala för honom. Men jag tror att det var ett misstag. Det är något jag skulle förändra drastiskt om vi får en rematch, säger Kavanagh i en nylig intervju.

Läs mer: Conor McGregor: Detta gick fel i mötet med Khabib

“Svårt när man vaknar i sidenpyjamas”

Vad gäller just en framtida möjlig rematch mot Khabib menar Kavanagh att allt beror på McGregor och hans motivation framöver. Själv är han dock helt övertygad om att Conor är tillräckligt driven för att ta sig tillbaka till toppen.

Läs också: Conor McGregor lanserar egen whiskey

– En rematch? Jag antar att det beror på Conor. Jag kommer att fråga vad hans motivation är, och hur mycket han vill göra; är det en match till, eller fem? Det finns ett gammalt talesätt om att det är svårt att ge sig ut och springa när man vaknar i sidenpyjamas. Träningen är stenhård, och han har ett till barn på väg, så frågan är om han fortfarande har drivkraften? Jag tror det, avslutar Kavanagh.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra MMA-comeback?

Loading ... Loading ...