19-årige supertalangen tillbaka: “Hans största utmaning”

✔ Första svenska MMA-matchen klar efter coronauppehållet!

Den fjärde juli är svensk MMA tillbaka, då Fight Club Rush håller sin sjunde gala i Västerås. FCR 7 blir det första eventet i Sverige efter coronauppehållet – och nu har den första matchen offentliggjorts.

Det rör sig om en spännande A-klassfight i bantamvikt, där den spektakulära talangen Abdurakhman Nasrutdinov återvänder till buren. Nasrutdinov – som representerar Västerås Fight Club – fyller faktiskt år idag och är nu 19 år gammal, med ett fläckfritt MMA-record på 4-0.

Sist vi såg Nasrutdinov tävla ströp han ut Morteza Arabzadeh med en rear-naked choke på FCR 6 i februari.


LÄS MER: Svensk kampsport tillbaka – klart med ny MMA-gala i sommar!

LÄS OCKSÅ: Svenska MMA-bröderna positiva för corona – missar sommarens gala


MMA-arrangören: “Abdurakhmans största utmaning”

Nasrutdinovs motståndare blir 23-årige Basir Safdari från Stockholmsklubben Pancrase Gym, som även han var aktuell på FCR 6. Safdari överraskade där med en poängseger över den hemmafavoriten Daniyal Shamkhalov, som är den regerande svenska mästaren i fjädervikt.

Nasrutdinov är egentligen flugviktare, men går upp till bantamvikt i brist på motstånd i sin egen division. Safdari går å andra sidan ner en viktklass, från fjädervikt till bantamvikt.

– Det här kommer bli Abdurakhmans största utmaning. Stenhårt, jämnt och omöjligt att sia vinnaren är som vi vill matcha, säger Jörgen Hamberg, FCR-arrangör och VFC-huvudtränare, om matchningen i ett inlägg på Facebook.

Inga fler matcher har presenterats i nuläget, även om den svenska damtalangen Elin Öberg verkar vara klar för galan. Hon har dessutom blivit utmanad av Bellator-fightern Malin Hermansson.

FCR 7 kommer att genomföras utan publik. Galan följer de nya riktlinjer som bestämts för tävlingsidrotten och går endast att se live online via pay per view.


RELATERAT: Malin Hermansson utmanar Elin Öberg: “Plötsligt vill du inte fightas”


 

Kategorier
Fight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara