Foto: Wikimedia

Attackerade poliser – nu döms MMA-fightern till fängelse och utvisning

✅ Greps i Jönköping - med fem kilo kokain

I maj tidigare i år kunde MMAnytt rapportera om att en professionell MMA-fighter häktats misstänkt för grov misshandel mot två poliser samt för grovt narkotikabrott.

Det var natten till valborgsmässoafton som MMA-fightern kom körandes i en bil i centrala Jönköping, varpå polisen stoppade honom för en kontroll.

I mannens bagageutrymme hittade polisen nära fem kilo kokain, och när mannen skulle gripas flydde han från platsen. Mannen stannade dock efter ungefär hundra meter och började istället attackera de två poliserna med slag och sparkar, skriver SVT Nyheter Jönköping i sin senaste rapportering om fallet.

Vidare går att läsa att närmare 30 kilo amfetamin samt dopingpreparat kunde hittas vid en husrannsakan av mannens bostad i Stockholm.

Döms till fängelse och utvisning

Mannen, som delvis erkänt gärningarna, har av Jönköpings Tingsrätt dömts till fängelse i sex år och sex månader för grovt narkotikabrott, våld mot tjänsteman och dopingbrott. Dessutom ska han betala ett skadestånd till de två misshandlade poliserna på sammanlagt 14 000 kr och efter avtjänat straff utvisas till sitt hemland.

Enligt Jnytt är den dömde mannen tysk medborgare.

Kategorier
Senaste Nytt

Jenny Svensson heter jag och grapplas gärna så fort jag får chansen. Jag är ett stort MMA-fan med en förkärlek för tjejfighting. Förutom att skriva på MMAnytt driver jag även Instagram-kontot @Grapplinggäris

Svara