MMA-gala i Vitryssland trots pandemin – se höjdpunkterna här!

✔ Ringtjejer i svarta masker ✔ Fighter knockad - ramlar ut från ringen

På grund av det globala utbrottet av coronavirus står sportvärlden i stort sett still – men inte helt och hållet. Faktum är att en MMA-gala nyligen arrangerades i Minsk, Vitryssland.

Det var den ryska organisationen M-1 Global som i onsdags höll ett event med åtta professionella matcher, som inkluderade vitryska MMA-fighters likväl som atleter från Kazakstan, Uzbekistan och Tajikistan. Galan gick under namnet “Black Square Heroes”.

Enligt M-1 Global genomfördes galan under “stränga förutsättningar som bestämts av utbildade läkare”. Organisationen hävdar även att både personal och fighters “testats och kontrollerats för COVID-19”. Ingen publik tilläts vara på plats och all personal – inklusive ringtjejer, tränare och läkare – var tvungna att bära svarta munskydd.

I galans huvudmatch, som gick i mellanvikt, vann hemmafightern Denis Maher mot Valijon Serdarov via submission. Detta efter att ha säkrat en front choke i första ronden.

Det delade huvudeventet utgjordes av ett fjäderviktsmöte, där Vladislav Novitzky drog ut Maxim Rzheusky med ett armlås i rond ett.

Fler höjdpunkter följer nedan (via Twitter):

Ny MMA-gala i morgon – och nästa vecka

Redan i morgon lördag är det dags för M-1 Global att hålla sin nästa gala, tätt följt av ännu ett event den 25 april. Bägge eventen äger rum i Minsk.

Vitryssland har i skrivande stund 4779 bekräftade fall av coronavirus, varav 342 friskförklarade och 42 döda. Landets auktoritäre president Aleksandr Lukasjenko har varit tydlig med att han inte bryr sig om viruset, bland annat genom utspel som att påstå att “ingen kommer dö av coronaviruset” i Vitryssland, och att pandemin i själva verket är en “masspsykos”.

Samtidigt börjar restriktioner kring idrottsevenemang sakta luckras på andra platser i världen. Bland annat tillåts event i Florida, och USA:s president Donald Trump har själv sagt att det är “jätteviktigt” att få tillbaka sporten så snart som möjligt.

M-1 Global är sedan juli 2018 en rysk partner till världsledaren UFC, som väntas arrangera en riktig supergala i USA den nionde maj.

I Sverige går sportevent för vuxna emot Folkhälsomyndighetens allmåna råd, även om riktlinjerna nyligen uppdaterades för att tillåta vissa typer av mindre idrottstävlingar för barn och ungdomar. Därav har alla svenska MMA-galor blivit inställda utom Superior Challenge 21 – som också väntas behöva skjutas upp om inte läget hinner förändras i tillräckligt god tid innan den 23 maj, då eventet är bokat att äga rum på Cirkus i Stockholm.

Kategorier
M-1 GlobalSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara