Foto: Skärmdumpar/@Mike Brown-Twitter

Grova domarskandalen: Ger upp – men vinner ändå!

✅ Stora missen ställer till det rejält...

Genom åren har vi fått se ett gäng grova misstag från MMA-domare, som ställt till det rejält i diverse matcher. Och tidigare denna månad fick vi se ett av värsta på väldigt länge.

Det under MMA-galan New England Fights 41: Collision Course tidigare denna månad som amerikanen Caleb Austin tog sig an landsmannen Ryan Fogg i ett flugviktsmöte, som gick under amatörregler.

Där kunde man klart och tydligt se hur Austin klappade, när han fastnade i en giljotin. Matchdomaren såg dock inte detta – och lät fighten fortsätta.

Säkrade segern via TKO – trots strypningen

Kort senare var det istället Austin som hamnade i en fördelaktig position, varefter han kunde avsluta matchen och säkra den tvivelaktiga segern via teknisk knockout.

Austin har därmed tre raka segrar i buren enligt Tapology, medan Fogg å andra sidan förlorade sin debut – trots att han i själva verket fick motståndaren att ge upp.

Se videon nedan!


RELATERAT: Svenske UFC-domaren sågas totalt: “Fruktansvärt”


Kan det här vara det största domarmisstaget någonsin i MMA? Om inte, vilka tycker ni är värre? Kommentera!

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara