MMA-landslagets klockrena svar – efter hoten mot Jimmy Durmaz

✅ Rasistisk hatstorm mot Jimmy Durmaz - efter VM-förlusten ✅ Nu går svenska MMA-landslaget till försvar med ett briljant inlägg

Efter att Jimmy Durmaz orsakade frisparken som gav Tyskland 2-1-vinsten över Sverige i fotbolls-VM dröjde det inte länge innan han fick motta flera hot och rasistiska påhopp på nätet.

Men stödet och kärleken har sedan dess vällt in och nu tar även det svenska MMA-landslaget Durmaz i försvar.

I ett briljant inlägg på Facebook skriver de bland annat om hur även de, precis som fotbollslandslaget, har atleter från flera olika bakgrunder som alla kämpar för Sverige på mästerskapen. Inlägget avrundas även med en klockren utmaning till rasisterna:

“Ni är hjärtligt välkomna till nästa samling med svenska MMAlandslaget!”

Kolla in hela inlägget nedan!

Nyss hemkommen och så läser man att @jimmydurmaz får ta all skuld för att Sverige förlorar mot Tyskland…dessutom får…

Publicerat av MMA-landslaget Söndag 24 juni 2018

“Nyss hemkommen och så läser man att @jimmydurmaz får ta all skuld för att Sverige förlorar mot Tyskland…dessutom får han utstå rasistiskt hat och hot!

Jag hoppas han förstår att det är ett fåtal rasistiska idioter som håller på såhär!

I svenska MMAlandslaget har vi atleter med olika bakgrund, från olika länder och religioner…men alla tävlar och kämpar för sitt land Sverige!
Vi kämpar tillsammans i med- och motgång…och det vet jag att @swemnt också gör!

Alla rasistiska slöhuvuden som sprider hat och hot…ni är hjärtligt välkomna till nästa samling med svenska MMAlandslaget!

#backajimmydurmaz #mmalandslaget #

Kategorier
MMA-landslagetSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara