MMA-organisationen ber om ursäkt – fick skarp kritik för grov mismatch!

✔ Var detta MMA-världens värsta mismatch? ✔ VIDEO: Avslutet tog knappt femton sekunder!

Den brittiska MMA-organisationen Evolution of Combat (EoC) har nyligen bett om ursäkt för en förkastlig match som ägde rum på en av deras galor i september i fjol.

På galan fick amatören Craig Wood ta sig an den mycket större och mer erfarne Aron Lee i buren.

MMA-journalisten Harry Williams delade en bild av matchens deltagare och hade följande att säga om saken:

– Kan vi snälla få reda på vem som godkänt denna match? Jag vet att det finns “journeymen” (i sporten), men det måste väl finnas en gräns.

Det tog inte särskilt lång tid för den mer erfarne, vältränade och större fightern att besegra Wood (vilket ryktas vara ett alias) via TKO. Motståndaren träffar mattan efter det första slaget!


HETAST JUST NU


Evolution of Combat ber om ursäkt – efter att videon spridit sig på social media!

Videon av mismatchen spred sig nyligen på social media och gav upphov till starka reaktioner från fans och journalister. En talesman för organisationen valde därför att dela ett uttalande på Facebook.

– Vi är medvetna om filmen och en bild som delats av en särskild match på EoC9. Vi ville dela ett uttalande för att informera folk om att denna match-up inte representerar EoC:s värderingar.

– Vi strävar efter att anordna så jämna matcher som möjligt, vilket vissa fantastiska möten, på tio olika EoC-galor, är bevis på. Galan ifråga såg flertalet fighters dra sig ur i sista minuten. Vi hade dessutom brist på personal. Ibland finns det inget annat val än att använda “journeymen” för att en gala fortfarande ska kunna fortsätta som vanligt, och vi är tacksamma för dem, precis som många andra organisationer är.

– Ersättningen ifråga ordnades med mindre än 24 timmars varsel. Detta säkerställde att amatören från Island fortfarande kunde uppträda.

– Som organisation ångrar vi att denna match inträffade med en sådan storleksskillnad och när vi blickar tillbaka skulle vi inte ta samma beslut. Vi kan dock säga att två samtyckande män klev in i oktagonen för att tävla och bägge klev ut hälsosamma.

– Sedan denna gala har vi anordnat ytterligare en gala med en annan inställning och strävar efter att säkerställa goda standarder framöver.

 

Vad tycker du om matchen och organisationens uttalande?

 


Missa inte: UFC Vegas 46: Kattar vs. Chikadze – Matchkort, Svenska Tider, Stream & Info


Speltips inför UFC Vegas 46: Kattar vs Chikadze

I helgen är det äntligen dags för UFC att återvända då de på nytt intar UFC Apex i Las Vegas!

I huvudmatchen får vi se de lovande talangerna Calvin Kattar och Giga Chikadze ryka ihop. Det är Kattars första match sedan hans tuffa förlust mot den forna UFC-mästaren Max Holloway.

Kattar hade dessförinnan två imponerande vinster mot UFC-veteranen Jeremy Stephens och Dan Ige. Chikadze har i sin tur en vinstsvit på nio raka och tre raka avslut mot bland annat Cub Swanson och Edson Barboza.

MMAnytts samarbetspartner Bet365 har självklart oddsen du behöver för att sätta guldkant på årets första UFC-gala. Ta en närmare titt på oddsen i huvudmatchen och berätta för oss vem du tror kommer att vinna!

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...