MMA-profilen Chael Sonnen anklagad för brutal attack: “Kommer jag att dö?”

✔ Flera personer påstås ha attackerats av den forne UFC-fightern ✔ Paret talar ut: "Helt oprovocerad attack"

Den flerfaldige titelutmanaren i UFC Chael Sonnen står anklagad för en brutal attack i Las Vegas i fjol.

“The American Gangster” Sonnen är misstänkt för att bland annat ha misshandlat ett par på ett Four Seasons-hotell i Las Vegas den 18 december 2021.

Paret Christopher Stellpflug och Julie Stellpflug stämmer nu MMA-profilen på 15,000 dollar (ca. 142 000 kronor). Beloppet är för misshandel och känslomässigt lidande. I en intervju med Las Vegas Review Journal delade paret med sig av sin version av händelsen.

 – Kommer jag att dö? Kommer det här monstret att döda min fru härnäst och lämna mina barn utan några föräldrar? sade Christopher Stellpflug om incidenten med Sonnen.

Enligt parets stämningsansökan så var de på väg till sitt rum runt 17:30 när de passerade en man som agerade berusat och “yttrade oförståeliga ljud”. Mannen kom sedan att identifieras av polis som Sonnen.

MMA-profilen ska enligt vittnen ha varit barfota med en söndrig och blodig tröja kring sin hals. När paret passerade så slog Sonnen en drink ur handen på Christopher “utan någon som helst provokation”.

När Julie sade att de inte var ute efter bråk så ska Sonnen ha attackerat Christopher och slagit honom flera gånger i huvudet. När Sonnen säkrade ett grepp så skrek Julie efter hjälp. En annan hotellgäst kom till undsättning och lyckades dra undan Sonnen som då började armbåga honom istället.

Sonnen ska sedan ha attackerat Julie och bland annat ha slängt in henne i en vägg.

 – Jag är fortfarande väldigt omskakad, känslomässig och fortfarande livrädd faktiskt, sade Julie Stellpflug.


HETAST JUST NU


Chael Sonnen attackerade flera personer

Ett par minuter innan paret Stellpflug stötte på Sonnen ska MMA-profilen ha slagit en annan hotellgäst. Enligt hotellgästen ska han ha blivit attackerad när han lämnade sitt rum och fick då ett slag i ansiktet av den forne UFC-fightern.

Den anonyma hotellgästen stängde in sig på sitt rum efter slaget och ringde säkerhetsvakter. När vakterna senare anlände höll Sonnen på att attackera paret Stellpflug. Vakterna blev själva attackerade av MMA-profilen när de försökte ingripa. Sonnen står anklagad för misshandel och tio mindre åtalspunkter, bland annat för att ha knäat en säkerhetsvakt i ansiktet.

Sonnen är en av sportens mest välkända profiler. Han driver bland annat en populär YouTube-kanal där han kommenterar på aktuella händelser i MMA-världen. Sonnen har inte adresserat händelsen men den forne UFC-fightern Brendan Schaub påstod att attacken berodde på att någon agerat respektlöst mot MMA-profilens fru Brittany Sonnen.

Enligt polisrapporten ska Sonnens fru dock ha sovit under hela händelsen, något hon själv påstod. Konstapeln som förhörde Sonnens fru märkte att även hon hade skador som hon inte kunde förklara.

Paret Stellpflug hörde talas om förklaringen till Sonnens attack och reagerade negativt.

 – Jag vill bara att folk ska veta att det var en helt oprovocerad attack, sa Christopher Stellpflug. Vi gick bara till vårt rum för att planera en sushimiddag. Vi gjorde inget fel, och den här killen gick loss på ett galet sätt.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Chael SonnenSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...