MMA-profilen kritiserar UFC: “marknadsföringen av Khamzat var falsk!”

✔ UFC-kommentatorn kommer till försvar!

Veterandomaren “Big” John McCarthy gillar inte hur UFC valde att marknadsföra Khamzat Chimaev inför hans blixtsnabba KO-vinst över Gerald Meerschaert.

UFC-presentatören Megan Olivi sade nämligen att svensken hade chans att slå ytterligare ett rekord genom att bli den fighter som snabbast tagit hem tre vinster.

Det tog bara 17 sekunder för Chimaev att vinna och han har därmed vunnit tre gånger på 66 dagar, men det är dock ett rekord som är långt ifrån en av organisationens pionjärer.

McCarthy valde att poängtera detta och slängde en känga åt UFCs håll:

 – Sorry UFC och Megan Olivi. Men hur kan ni säga att Khamzat Chimaev slår rekord för snabbaste tiden att vinna tre matcher i UFC? Vad säger ni om en kille som heter Royce Gracie och som gjorde det under en kväll under UFC 1 och sen vann ytterligare 4 matcher under UFC 2?

– Det är falsk statistik. Killen är riktigt bra men glöm inte bort de gamla gubbarna, skrev McCarthy.

McCarthy refererar till UFCs första galor, där fighters tävlade flera gånger under en och samma kväll. Det var ett format som UFC slutade med i slutet av 90-talet.


Relaterat


MMA-profilen McCarthy får svar på tal

Kommentaren fick massor av reaktioner, bland annat från UFC-kommentatorn Jon Anik som tog tillfället i akt att förklara UFCs position.

 – Min broder. Med all respekt till legenderna och de forna dagarna när man slogs flera gånger på en kväll, detta var en match i den moderna eran. Vi kanske inte var tillräckligt klara med det, men att påstå att det var ett försök att vara respektlöst eller glömma [sportens pionjärer] är inte korrekt.

McCarthy kom under sin podcast att repetera sin kritik och sade att han förstår UFC eftersom de försöker marknadsföra Chimaev.

Han sade dock att han fortfarande står fast vid sin kritik och kallade än en gång påståendet för “falsk statistik”.

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...