Profilen till rasande attack mot svensk Public Service: “Inte okej”

✔ "Täck sporten ordentligt eller låt bli"

Sveriges största MMA-stjärna, Alexander “The Mauler” Gustafsson, föll tufft i sin comeback mot Fabricio Werdum under helgens UFC-gala på Fight Island i Abu Dhabi.

LÄS MER: Beskedet – “The Mauler” ger inte upp: “Snart tillbaka”


“The Mauler” var dock inte den ende svensken som tävlade på helgens gala – även Khamzat Chimaev och Pannie Kianzad deltog och bjöd på riktigt fina prestationer.

Detta är dock något som inte riktigt uppmärksammats hos alla svenska traditionella medier – något som den respekterade journalisten Philip O’Connor valt att uppmärksamma.

Irländske O’Connor bosatt i Sverige, och har täckt MMA och många andra sporter i många år för ett flertal etablerade medier såsom Reuters.

Kritiken mot MMA-rapporteringen: “Inte ok”

O’Connor skickar bland annat en rejäl känga till Radiosporten, samtidigt som han uppmärksammar att svensk mainstream media fortfarande har en del att lära vad gäller rapporteringen kring just MMA.

– Det här är inte OK. Två svenskar – Khamzat Chimaev och Pannie Kianzad – gjorde fantastiska prestationer och vann i natt men inte ORD om dem från Radiosporten. Chimaev vann för andra gången på tio dagar och snackar om som en blivande världsmästare. Hela världen pratar om honom, men inte SR, skriver O’Connor.

Via Twitter:

– Det finns fortfarande ett snobberi kring MMA, men det duger inte som ursäkt. Inget under att de som gillar sporten – inte minst unga i förorterna – inte känner igen sig i public service-bevakningen. Täck sporten ordentligt eller låt bli, avslutar O’Connor.

 

Håller ni med O’Connor?

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...