“Domaren tittar inte på matchen!” Läs svaren efter UFC-skandalen

✅ Nu besvarar kommissionen Joe Rogan och alla kritiker - efter skandalgalan

UFC 247 kom att bjuda på en hel del minnesvärda matchen, men ännu fler skandaler. I svallvågorna efter Texas-galan så har bland annat den före detta bantamviktsmästaren Dominick Cruz och UFC-kommentatorn Joe Rogan efterfrågat en närmare titt på “inkompetenta” domare och ett odugligt system som de anser förstör sporten.

Speciellt Rogan var extra kritisk mot domaren Joe Soliz som tyckte att Jon Jones gjort tillräckligt för att vinna fyra av fem ronder i sitt titelförsvar mot Dominick Reyes.

Soliz dömde även tre ronder i Andre Ewells favör i hans bantamviktsmatch mot Jonathan Martinez, ett annat domslut som fick fans och media att rasa.

Nu har en representant för avdelningen som överser MMA-galor i Texas valt att svara på kritiken:

– Precis som i alla sportevenemang så kan atleter, lag, domare, fans och media ha olika åsikter om vad som händer i kampsport, vilket oftast är fallet, började talespersonen Tela Mange i ett meddelande till MMA Junkie

– Vi applåderar den passion som alla uppvisar gällande denna sport.

– Precis som med alla evenemang så arbetar vi nära med UFC och andra promotorer för att försäkra oss om att domarna är av högsta kvalité och har tillräcklig med erfarenhet för att skydda och värna om våra fighters.

Domaren tittade inte på matchen – här är förklaringen

Utöver Soliz så pekades en annan domare ut av Rogan och Cruz.

I flugviktsmatchen mellan Andrea Lee och Lauren Murphy så påstod nämligen kommentator-duon att en av domarna inte ens tittade på matchen och istället stirrade ned i golvet.

Murphy vann matchen via delat domslut, men även där var det många som tyckte att domslutet var fel och luftade sitt missnöje på sociala medier.

Talesmannen valde att även addressera detta påstående:

– Det har gjorts påståenden om att en domare inte tittade på matchen, och istället tittade ned på golvet.

– Ett av framstegen som UFC gjort under de senaste åren är tillhandahålla små monitorer på golvnivå, vilket gör att domarna kan se matchen mycket närmare.


 

 

 

Kategorier
Senaste NyttUFC 247

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara