MMA-världen reagerar på Conor McGregors beteende i Dublin

Lättviktsmästaren Conor McGregor gjorde bort sig inte bara en, utan två gånger under Bellator-galan i Dublin.

Under fredagen gick Bellator 187 av stapeln i Dublin, Irland. I huvudmatchen besegrade den unga talangen A.J. McKee Brian Moore via rear naked choke.

Historien kommer dock att handla om något helt annat. Som de flesta vet kallar världens största kampsportsstjärna just nu, Conor McGregor, Dublin för sitt hem. Detta innebar ju såklart att McGregor var på plats för att stötta sina lagkamrater under kvällen. Efter att hans lagkamrat Charlie Ward vunnit sin match via knockout hoppade lättviktsmästaren in i buren och omfamnade Ward.

RELATERAT: Se Conor McGregor balla ur TOTALT – hamnar i bråk med Marc Goddard i buren

Conor McGregor skämmer ut sig totalt

Domaren Marc Goddard försökte be McGregor att lämna buren vilket McGregor inte uppskattade och började skrika på Goddard och bete sig allmänt otrevligt. När en funktionär senare försökte hindra McGregor att äntra buren igen fick han ta emot en örfil. Efter en stunds tumult eskorterades McGregor från 3Arena och galan kunde fortsätta.

I efterhand är det många som är chockade och tog till Twitter för att ventilera sin frustration. Nedan följer ett axplock av vad Twitter tyckte om “The Notorious” beteende.

I skrivande stund vet vi fortfarande inte vad för påföljder detta får för McGregor, men tittar man historiskt så finns det egentligen bara två liknande situationer. Paul Daley slog Josh Koscheck efter matchen var slut på UFC 113 och Jason High knuffade domaren efter att han blivit frustrerad över att domaren stoppat matchen.

Båda dessa incidenter slutade i att de blev av med sina UFC-kontrakt och blev persona non grata. Dessa situationer har dock förmildrande omständigheter som det faktum att de skrivit på kontrakt för att vara i buren, något som McGregor uppenbarligen inte gjort för Bellator MMA.

Läs mer:

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Lasse Wennman
    11 November 2017 at 11:57

    Hybris är bara förnamnet! Vore självklart att bryta alla planer på en ny match för honom. Nu Måste UFC visa lite muskler och inte backa.

  • Svara