MMA-världen reagerar på Mackenzie Derns viktmiss: “En skam för alla proffsfighters”

✅UFC höjer straffet för Dern - Får nu böta 30% av sin lön ✅Flera fighters chockade och förargade efter resultatet

Det blev igår klart att stråviktsmatchen mellan jujutsu-talangen Mackenzie Dern (6-0) och Amanda Cooper (3-3), avsedd för huvudkortet på UFC 224, numera kommer att gå som catchvikt i 123 pounds efter att den förstnämnda missat vikten med hela tre kilo (7 lbs) i en av de största viktmissarna i UFC på flera år.

RELATERAD LÄSNING: Brutala viktmissen – dags för Mackenzie Dern att byta viktklass?

Det blev klart att Brasiliens MMA-kommission valt att böta 10% av Derns lön till sin motståndare, och nu – i samband med åtgärder från UFC – Har den summan stigit till 30%, enligt MMA Junkie Fernanda Prates.

Detta är såklart något motståndaren Cooper fann rent av skandalöst, något hon tydliggjorde via Twitter.

Cooper var dock långt ifrån den enda som reagerade starkt mot den brutala viktmissen, då fans, fighters och medier också hade en del att säga till om gällande ärendet.

Tredje viktmissen för Dern

Innan Dern debuterade i UFC tävlade hon obesegrat i bland annat LFA, en organisation där hon missade vikten två gånger, en av de gångerna med cirka 1.5 kilo.

Detta blir Derns andra match i UFC sedan sin debut mot Ashley YoderUFC 222. Dern var segertippad på förhand men matchen visade sig vara betydligt jämnare än många förväntade sig och även om brasilianskan vann i slutändan var det via ett jämn och något kontroversiellt delat domslut.

Hur tror du det går för Dern mot Cooper i helgen? 

Kategorier
Mackenzie DernSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...