MMA-veteranen Josh Koscheck pensionerar sig

✅Den före detta titelutmanaren Josh Koscheck lägger handskarna på hyllan ✅ Många toppfighters har pensionerat sig den senaste tiden - se listan på MMAnytt.se

Ännu en MMA-veteran har gått i graven då den före detta titelutmanaren och TUF 1-deltagaren Josh Koscheck nu meddelar att han lägger handskarna på hyllan. Han är den senaste i raden av fighters som under 2018 valt att avsluta MMA-karriären.


Relaterat: Forne welterviktsmästaren lägger handskarna på hyllan


Utmanade St-Pierre om titeln

Koscheck kom att göra sin MMA-debut i början av 2004 och det dröjde inte lång tid innan han fick chansen att delta i den första säsongen av The Ultimate Fighter.

Trots att han åkte ut i semifinalen så kom han att få chansen att tävla i oktagonen och han vann sju av sina åtta första matcher innan han fick en titelchans mot Georges St-Pierre. Matchen kom dock att bli ensidig då St-Pierre klarade av att neutralisera Koscheck och slutligen försvarade sin titel via enhälligt domslut.

Koscheck tog hem två raka vinster efter titelmatchen men kom sedan att förlora ett delat domslut mot Johny Hendricks, den första förlusten av sex raka. Av Koschecks sex raka förluster så var fem via avslut och den sista kom i Bellator då han blev knockad av Mauricio Alonso i början av 2017.

40-åriga Koscheck tävlade 25 gånger i oktagonen och har vinster över namn som Matt Hughes, Paul Daley, Diego Sanchez och Anthony “Rumble” Johnson.

Pensionerade fighters under 2018

Under 2018 har vi fått se en hel del fighters lägga handskarna på hyllan, här är ett urval:

  • Michael Bisping, UFCs före detta mellanviktsmästare
  • Rashad Evans, UFCs före detta lätt tungviktsmästare
  • Johny Hendricks, UFCs före detta welterviktsmästare
  • Vitor Belfort, UFCs före detta lätt tungviktsmästare
  • Felipe Arantes, fjäderviktare i UFC

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
RekommenderatSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara