MMA-veteranen Tatsuya Kawajiri ber om att bli frisläppt från UFC

Japanen Tatsuya Kawajiri är den senaste i raden av fighters som önskar att få sitt UFC-kontrakt upphävt. I ett Twitter-meddelande skrev 38-åringen att han tänkt igenom sitt beslut noggrant och offentligt ber om att bli frisläppt.

Det är många fighters som funderar eller tagit ett beslut om att lämna UFC. Den senaste i raden av fighters är japanen Tatsuya Kawajiri som haft en lång karriär inom både UFC, DREAM, Strikeforce, ONE Championship och PRIDE.

Det senaste vi såg ifrån Kawajiri var när han förlorade sin andra match i rad, denna gång mot Cub Swanson i augusti. Det var första gången som japanen förlorat två i rad och det kan ha påverkat hans beslut att försöka avsluta sitt UFC-kontrakt.

Kawajiri är för närvarande 3-3 inom UFC och 35-10-2 i sitt samlade matchfacit. Innan förlusterna mot Swanson och Dennis Bermudez hade Kawajiri två enhälliga domslutsvinster över bland annat Dennis Siver.

Efter sin senaste förlust bad Kawajiri om en match mot Frankie Edgar men då Edgar redan är bokad inför ett möte med Jeremy Stephens ser det ut som att japanen istället väljer att gå vidare i sin karriär, vare sig det är inom MMA eller något annat.

Omslagsbild via UFC.com

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
3 Kommentarer
 • Headown
  18 October 2016 at 10:30

  Det har jag inte tänkt på tidigare, men människor från den delen av världen har en helt annan syn på kampsport och respekt. Den “nya” eran av McGregor och allt som följer med det måste frustrera dem något sjukt.

 • Lallarn
  18 October 2016 at 11:43

  Vill väl göra som Aoki och möta tomatburkar istället.

 • Johan
  18 October 2016 at 04:03

  Möta Frankie efter förlust och 3-3 i UFC….jojo :)

 • Svara