MMAnytt Awards 2021: Läsarna utser Khamzat Chimaev till storvinnare!

✔ En galen resa: Detta gör Khamzat Chimaev så unik!

2021 är närapå över och vilket år det har varit!

Boxning - WBC ‘Interim’ Super Middleweight title | 12 rounds | Phoenix, Arizona

David Benavidez - 1.05
David Lemieux - 8.50
Bet365

Vi har på nytt fått se vår kära sport växa något enormt och även fått se några nya stjärnor tändas på himlen. På MMAnytt.se gjorde vi en omröstning bland våra läsare för att få reda på vilka matcher, fighters och prestationer som ni tycker har stuckit ut lite extra och nu är resultaten här!

Vi har under dagen att presenterat alla vinnare men nu tänkte jag att vi skulle fokusera på en av årets stora vinnare, den fruktade och talangfulla Sverige-baserade Khamzat “Borz” Chimaev! Överlägset många röstade nämligen fram Khamzat som vinnare i två kategorier: Årets Genombrott 2021 och Årets Svenska Fighter 2021!

Intressant nog så är det samma kategorier som han vann även förra året. Att han är i en klass för sig är det nog ingen som behöver någon närmare övertalning gällande. Men att han tar hem Årets Genombrott 2021 talar också om den galna resa som Khamzat haft de senaste åren.

För hur kan man egentligen bli Årets Genombrott två år i rad? Med tanke på vad som hände mellan hans tre UFC-vinster under 2020 och hans imponerande insats mot Li Jingliang i oktober 2021 så kanske det inte är så konstigt.

Låt oss bara backa bandet lite och ta en närmare titt på Khamzats resa och vad som har kommit till att bli ytterligare en pusselbit i det som MMAnytt-redaktionen förutspår kommer att resultera i Sverige första UFC-mästare!HETAST JUST NU


Khamzat Chimaev presterar när allt står på spel!

UFC representerar den absoluta toppen av sporten men det räcker inte bara att få ett kontrakt, för de flesta är det bara början. Under åren har vi kommit att få se tusentals av fighters ta sig hela vägen till UFC för möjligheten att mäta sig mot eliten.

För det räcker inte bara att vara en otrolig talang, att ha ett imponerande matchfacit eller kunna charma fansen. När burdörren stängs bakom dig måste du också kunna prestera och leverera något som sticker ut, något som får fansen att komma ihåg just dig!

Superstjärnor som Conor McGregor, Ronda Rousey, Jon Jones och Georges St-Pierre är unika av den enkla anledningen att de presterade när det väl gällde. Självklart har alla haft sina snedsteg och förluster, men gemensamt för nästan alla på den allra högsta nivå är att lyckades vända nederlagen till något bättre. När exempelvis McGregor och Rousey föll på ansiktet hade de på många sätt redan cementerat sin position som superstjärnor, det kan ingen ta från dem.

Vi var många som chockades av Khamzats besked att pensionera sig 2021 efter en tuff period med covid. Khamzat drog på sig sjukdomen i fjol efter att ha gjort en raketkarriär med två rekordsnabba vinster och en blixtrande knockout som cementerade honom som en av organisationens hetaste namn.

Att gå från att vara en av MMA-världens största stjärnor till att inte ens kunna träna normalt tog självklart hårt på Khamzat. Från att vara inbokad att möta Leon Edwards och ett steg ifrån en potentiell titelchans kom han istället att försvinna från rampljuset. Khamzats resa hade kunnat sluta där, ett stjärnskott som brann upp som ett tomtebloss och aldrig levde upp till den enorma potential som det skvallrats om under åren.

Istället kom Khamzat att göra storslagen comeback i oktober och tystade alla dem som någonsin ifrågasatt honom. “The Leech” Jingliang var utan tvekan ett stort test men Khamzat fick det att se enkelt ut. Inte bara i sin prestation i buren, men även sättet som han bar upp en värld av förväntningar på sin axlar.

För det räcker inte bara att vara en enastående talang, att ha ett obesegrat matchfacit eller kunna få fansen att tappa hakan. När burdörren stängs så måste man kunna prestera och leverera när det väl gäller – och Khamzat gjorde just detta! Inte nog med det, han är nu större än någonsin och därmed har förväntningarna växt sig ännu större. Det som tyder på att Khamzat har potential att bli en superstjärna är att han fortsätter leverera när det gäller och inte räds större utmaningar – tvärtom!

Vi äntrar nu 2022 i ett spännande skede, för Khamzat står och knackar på porten och på andra sidan väntar en annan legendarisk fighter i Kamaru Usman. Allt bådar för ett blixtrande år i welterviktstoppen och för oss svenska fans är detta något extra spännande att glädjas åt!

Nästa år kan den svenska flaggan vaja jämte UFC-bältet i buren, om inte det får dig att bli exalterad så vet jag inte vad som kan göra jobbet!

Khamzat Chimaev är Årets Svenska Fighter 2021 och Årets Genombrott 2021 och med tanke på hur världen ligger vid hans fötter så kan vi endast förvänta oss mer från “Borz” nästa år.

UFC Fight Night: Holm vs. Vieira

Holly Holm - 1.44
Ketlen Vieira - 2.87
Bethard

Helgen bjuder på UFC Vegas 55 och boxning!

Holly Holm är storfavoriten inför helgens spännande drabbning med topprankade Ketlen Vieira  1.41 i odds kontra Vieiras 2.90. Lyckas brasilianskan skrälla i helgen blir det alltså en stor utbetalning för hennes fans!

Tar vi en titt på boxningsvärlden blir det minst lika grymma odds när obesegrade David Benavidez möter underdog David Lemieux. Den erfarne Lemieux ges inte en stor chans att vinna, åtminstone om man tittar på oddsen: 9.05 jämfört med 1.06 för vassa Benavidez.

Vilka ryggar du inför helgens stora matcher?

18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Spelpaus.se

Bet365

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som bor i Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...