MMAnytt-Awards: Läsarna väljer Kamaru Usman till Årets Fighter 2021!

✔ UFC-mästaren tar hem dubbla utmärkelser i årets upplaga!

MMAnytt-läsarna har talat: Kamaru Usman är Årets Fighter 2021 och inte nog med det, han tar även hem Årets Knockout 2021!

Welterviktsmästaren hade ett strålande år där han försvarade sitt bälte mot tre av divisionens absoluta elit. I februari besegrade han Gilbert Burns efter att ha överlevt en tuff förstarond. Usman gjorde de nödvändiga förändringarna och lyckades vända matchen för att slutligen avsluta Burns via TKO i tredje ronden.

Det var en prestation som lyfte fram en av Usmans största talanger, hans förmåga att anpassa sig och pressa framåt även när han stöter på motgångar. Det har kommit att visa sig bli ett vinnande koncept och har under året kommit att ge honom den respekt han förtjänar.

För Usman var knappast en publikfavorit när han slog sig upp för rankingen. Med övervägande domslut på sitt matchfacit var det många som ifrågasatte hans förmåga att underhålla fansen och leverera ögonblick som skulle etsa sig fast i historien. Ett sådant tillfälle kom dock i april när han mötte den oerhört populära Jorge Masvidal.

Usman hade redan besegrat “Gamebred” i juli 2020, men det var en match som många bortsåg ifrån då Masvidal hoppat in på kort varsel. Denna gång lämnade dock Usman buren utan några som helst tvivel då han avslutade Masvidal med en dundrande höger i andra ronden.

MMAnytts läsare utnämnde Usmans TKO av Masvidal till Årets Knockout 2021 – och det med rätta!HETAST JUST NU


UFC-mästaren Kamaru Usman blir Årets Fighter 2021!

Efter två imponerande avslut kom Usman att slutligen runda av året med en uppföljning på en av förrförra årets bästa matcher: titelförsvaret mot Colby Covington i december 2019.

Känslorna svallade inför titelmatchen mellan Usman och Covington och den stora frågan var självklart om endera fighter gjort de tillräckliga förändringarna för att sätta en definitiv punkt för rivaliteten.

Även om matchen inte kom att bli den episka sammandrabbningen som deras första möte bjöd på så var det ändå en uppvisning som på nytt cementerade Usmans plats i toppen. Covington har kondition utan dess like och att ens klara av hans tempo är en prestation i sig.

Usman vann slutligen ett enhälligt domslut med siffrorna 48–47, 48–47, 49–46. Han har därmed börjat varva sina motståndare med två vinster mot några av divisionens bästa fighters. Usman har minst sagt börjat bygga upp ett imponerande matchfacit och UFC-chefen Dana White har redan börjat prata om honom som en av historiens bästa fighters.

 – Den här killen är väldigt speciell, han är jävligt bra, sade White efter UFC 268. Jag tycker att han är den bästa welterviktaren någonsin. Han är uppenbarligen världens bästa fighter just nu. Han är en av killarna som vi redan inom kort kan börja argumentera om hans status som GOAT (Greatest of All Time).

– Och han slåss mot alla. Det är inte som att han bara har slagits mot den här killen, han har slagits mot alla. Han börjar komma tillbaka för andra gången och besegrar samma snubbar… Och titta på vilka han möter, alla är riktigt grymma killar. Det är väldigt imponerande.

 

Skulle Usman fortsätta hålla sig lika aktiv som under 2021 så kommer det inte att ta lång tid innan han slagit även St-Pierres rekord på nio titelförsvar.

 – Man måste bara fortsätta vinna och tänja rekordet så långt att ingen någonsin kommer att kunna slå det, fortsatte White. Anderson Silva fick sexton (vinster i rad) och nu kan den här [Usman] få arton eller tjugo. Hur länge vill han fortsätta slåss? Vi får se.

Jag skulle inte gå så långt som att redan utnämna honom till en av de främsta genom tiderna. Ärligt talat så är han kanske inte ens den bästa fightern i welterviktsklassens historia då Georges St-Pierres prestationer fortfarande vilar över viktklassen. Men Usman har utan tvekan cementerat sin rättmätiga plats som Pound-for-Pound-mästare. 

Såhär ser divisionen ut för tillfället, vilka namn skulle du känna dig bekväm nog att satsa pengar på att de skulle besegra Usman?

 1. Colby Covington (Förlorat mot Usman två gånger)
 2. Gilbert Burns (Förlorat mot Usman)
 3. Leon Edwards (förlorat mot Usman)
 4. Vicente Luque
 5. Belal Muhammad
 6. Jorge Masvidal (Förlorat mot Usman två gånger)
 7. Stephen Thompson
 8. Neil Magny
 9. Sean Brady
 10. Michael Chiesa

Ärligt talat så ser jag endast Khamzat som det stora hotet mot Usman välde över welterviktsklassen. Vad tror du?


MISSA INTE: MMAnytt Awards 2021: Läsarna utser Khamzat Chimaev till storvinnare!

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtKamaru UsmanSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...