Mohammad "Momo" Babadivand. Foto: Mazdak Cavian/Stefan Romare-MMAnytt

KLART: “Momo” gör comeback – efter mer än tre år!

✅ Går match på stora AK-galan i Stockholm ✅ Utmanas - ger svar på tal: "Ingen vill ha dig"

Obesegrade Mohammad Babadivand, 34, är äntligen klar för comeback till MMA-buren.

Babadivand, som tränar på Allstars Training Center, har bokats för match på hemmaplan. Nyligen kunde nämligen AK Fighting Championship avslöja att han kommer fightas på AKFC 2, som äger rum i Solnahallen i Stockholm den 16 november.

View this post on Instagram

The undefeated lightweight @mohammadbabadivand is back in business and will step inside the cage in front of his home crowd on the 16th of November looking to add another victory to his clean record.

A post shared by AK Fighting Championship (@akfightingchampionship) on


LÄS MER: 5 heta MMA-svenskar klara för AK Fighting Championship 2!


Detta innebär att Babadivand går sin första match sedan titelvinsten mot Martin Fouda – som han vann via enhälligt domslut för att kamma hem Scandinavian Fight Nights-bältet för mer än tre år sedan.

Mohammad Babadivand utmanas – av David Jacobsson

Babadivand, 5-0 som proffs med en No Contest, har ännu inte fått någon motståndare bekräftad. Däremot dröjde det inte länge innan han blev utmanad – i kommentarsfältet under AKFC:s inlägg.

Halmstads David Jacobsson, 23 – som har jagat för fullt efter en match den senaste tiden – anmäler sig nämligen frivillig och hoppas nu få till svenskmötet. Babadivand verkar dock inte lika sugen och svarar med hårda ord (via Instagram):


Skärmdump från kommentarsfältet under AKFC:s inlägg.


Jacobsson har ett matchfacit på 3-2 som proffs. På sistone har han riktat diverse utmaningar mot de flesta svenskarna som ligger nära honom i vikt, inklusive Adam WestlundRobin Roos och Oskar Sivard – dock utan framgång hittills.

“Jag erkänner att jag är en desperat prostituerad om du erkänner att du är en feeegis,” skriver Jacobsson som vidare svar till Babadivand i sin story på Instagram, och tillägger:

“Hade folk varit lite ärliga hade jag aldrig varit dryg.”

AK Fighting Championship 2: Uppdaterat matchkort

AKFC 2 blir avsevärt större än deras första event i höstas. Galan, som backas av framstående MMA-profiler som Alexander “The Mauler” Gustafsson bland andra, kommer denna gång bjuda på ett flertal stora proffsmatcher med några av Sveriges främsta fighters. Vidare kommer vi även få se ett gäng A-klassmatcher med lovande framtidsnamn – allt för att ge talangerna möjlighet att växa på en stor plattform och bygga sina varumärken, så att de i förlängningen kan bli redo att ta sig vidare till någon av världens främsta MMA-organisationer.

Eventet bjuder på två titelmatcher och ryktas ha flera stora nyheter på gång. Utöver Babadivand har redan namn som PFL-veteranen Jonatan Westin, The Ultimate Fighter 20-deltagaren Frantz Slioa och supertalangen Elin Öberg bokats för galan.

Spana in det rådande matchkortet och trailern nedan!

 • Jonatan Westin (proffs)
 • Frantz Slioa (proffs)
 • Elin Öberg (proffs)
 • Hamza Bougamza (proffs)
 • Mohammad Babadivand (proffs)
 • Nabbe Malki (A-klass)

Biljetter till AK Fighting Championship 2 hittar du på tailorsport.se (pris från 295 kronor). Håll utkik här på MMAnytt.se för de senaste nyheterna!

Vill du se Mohammad Babadivand vs. David Jacobsson?

Loading ... Loading ...

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
AK Fighting ChampionshipSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...