Moraad Moreno återvänder till Superior Challenge “Kommer bjuda på action”

✔ "Båda har KO-power"

Matchkortet för Superior Challenge 22 fortsätter att fyllas ut med spännande matchningar! Organisationen meddelade nyligen att Pancrasetalangen Moraad Moreno (2-1) bokats för ett möte med finnen Niko Skonbäck (3-1).


MISSA INTE: Framtidens svenska MMA-stjärnor skapas på Redline: “Skånes Allstars”


Bägge fighters är kända för att ha krut i nävarna vilket bäddar för ett underhållande welterviktsmöte.

– Här har vi två strikers som kommer bjuda på action och eftersom båda har KO-power blir det med största sannolikhet en otroligt spännande match, berättade Superior Challenges vd Babak Ashti via ett pressmeddelande.

Superior Challenge 22 går av stapeln den 29:e maj i Stockholm.


HETAST JUST NU


Återvände från förlust med storartad seger

Moreno har frodats på Pancrase Gym i Stockholm under veterantränaren Omar Bouiche. Efter en stark karriär som A-klassfighter där han besegrade bland andra Robin Roos valde Moreno att sadla om till proffs i maj 2019.

På Superior Challenge 19 ställdes Moreno mot finnen Mika Kuronen – och dominerade. Moreno vann på knockout i den andra ronden av en ensidig match och därmed var succédebuten ett faktum.

I sin följande match mötte Moreno norrmannen Gard Olve Sagen på Superior Challenge 20. Bortafightern använde en stark brottningsbaserad taktik för att kontrollera Moreno. Svensken lyckades aldrig komma in i matchen ordentligt och förlorade ett enhälligt domslut.

Sist Moreno var aktuell var på Superior Challenge 21 där han mötte obesegrade Oskar Biller. Moreno såg ut att vara pånyttfödd och tog kommandot tidigt. Det var flera tillfällen där Moreno närmade sig ett avslut men Biller lyckades hålla sig kvar i matchen. Efter tre dominanta ronder för Moreno återvände han till segerkolumnen med en solklar vinst på enhälligt domslut.

Finnen Skonbäck har tävlat framgångsrikt i världsmästerskapen i A-klass-MMA och gjorde sin proffsdebut i september 2018. Skonbäck förlorade debuten via submission i den första ronden men har inte makat på förlust sedan dess. Numera har Skonbäck radat upp tre raka segrar via knockout eller TKO.

Vem vinner: Moraad Moreno eller Niko Skonbäck?

Foto: Stefan “Orten” Romare

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste NyttSuperior ChallengeSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...