UFC-fightern om tuffa Guram-matchen: “Trodde att det skulle vara lättare”

✔ Hyllar "Georgian Viking" Guram efter UFC Austin: "Aldrig mött en lika elektrisk fighter!" ✔ "Om han har frågor får han ta det med domarna"

Damir Ismagulov (24-1 MMA, 5-0 UFC) har hyllat Allstars-fightern Guram Kutateladze (12-3 MMA, 1-1 UFC) efter deras tuffa match på UFC Austin.

Bägge fighters bjöd på imponerande insatser när de drabbades samman på UFC Austin den 18 juni. Efter tre actionpackade ronder var det i slutändan Ismagulov som vann via ett ifrågasatt delat domslut, något som upprörde bland andra Allstars-tränaren Andreas Michael. Flera fans ansåg att Guram borde ha vunnit på UFC Austin. Ismagulov håller inte med, men erkänner samtidigt att det var långt ifrån en lätt match för honom.

– För att vara ärlig förväntade jag inte mig en lätt match, men jag trodde att det skulle vara lättare än det blev, sade Ismagulov till Vestnik MMA. Han gjorde det svårt för mig och tvingade mig att jobba hårt. Ingen har kunnat utmana mig på det sättet tidigare. Ingen har ens varit i närheten av min uthållighet och fysiska form. Jag har aldrig mött en lika elektrisk fighter som Guram. Jag kände att han tappade en del i den tredje ronden, men det visade vilken typ av fighter han är att han kämpade in i de sista minuterna.

Både före och efter kriget på UFC Austin hade atleterna en ömsesidig respekt för varandra. Det blev ingen trashtalk inför matchen, utan fokuset låg istället på tävlingen och kampsporten för de båda. Men Guram var självklart missnöjd med domslutet och kände att han borde ha segrat i slutändan. En av domarna hade “Georgian Viking” Guram som vinnare, medan de två andra ansåg att Ismagulov hade gjort tillräckligt för vinsten.

– Jag vet att Guram var missnöjd med domslutet. Jag såg om matchen flera gånger och är säker på att jag vann andra och tredje ronden. Vad den tredje domaren kom fram till förstår jag mig inte riktigt på.

– Det hade varit bra ifall vi hade kunnat prata efteråt eftersom det var en fantastisk match och varken han eller jag gjorde något fel. Jag sa till honom i buren att vi hade en bra match och om han var arg eller upprörd borde han inte vara det med mig, eftersom jag är en fighter precis som honom. Om han har frågor får han ta det med domarna.

För den nya generationen av lättviktare, vilket inkluderar bland andra Guram och polske Mateusz Gamrot, är det inte lätt att klättra upp i rankingen. Flera fighters i divisionens topp femton har idag förlustsviter, men vägrar att möta lägre rankade eller orankade fighters. Guram vs. Ismagulov och Gamrot vs. Arman Tsarukyan, som var huvudmatchen på helgens UFC-gala, är matcher som visar vilken potential de lägre rankade lättviktarna har.

– Vi fick inte Fight of the Night-bonusen trots att vi hade en fantastisk match, fortsatte Ismagulov. Tekniskt och taktiskt var det en match som bjöd på den högsta nivån av fighting och spänning. Vår match var mer aktiv än Kattar vs. Emmett. Men vad kan vi göra. Vi fick inte bonusen helt enkelt.

– Guram är i en liknande situation som jag befinner mig i. Vi är orankade och högre rankade fighters vill inte riskera att förlora sin plats i divisionen. Så vi hade inget annat val än att möta varandra. Jag vill verkligen inte slåss mot killar från länder som tidigare varit en del av Sovjetunionen, eftersom det finns många fighters av andra nationaliteter ovanför oss i rankingen som vi kan möta och jag tycker att jag förtjänar det.

Vad tyckte du om Guram vs. Ismagulov?

 


HETAST JUST NU


 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Guram KutateladzeSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...