Mötte Khamzat – nu gör svenske världsmästaren proffsdebut i FCR 9

✔ Världsmästaren redo att inleda sin proffskarriär

Den svenske MMA-världsmästaren Khaled Laallam är nu klar för proffsdebut på Fight Club Rush (FCR) 9 den fjärde september!

Det var FCR själva som annonserade mellanviktaren Laallams debut via sociala medier. FCR 9 går av stapeln i Västerås och kan ses på världsledande UFC Fight Pass. Det är ännu inte klart vem Laallam möter i sin debut men FCR:s organisatör och promotor Zlatko Ostrogonac har tidigare i intervju med MMAnytt utlovat action och möten mellan de mest lovande talangerna i Sverige.


 

View this post on Instagram

 

A post shared by FCR-Fight Club Rush (@fcr.mma)


HETAST JUST NU


Blev världsmästare år 2017

Laallam är en meriterad grappler som vunnit ett flertal tävlingar i bland annat BJJ. Han började representera Sverige i A-klass-MMA och briljerade i de Europeiska mästerskapen 2017 och tog sig till final men förlorade i sista matchen mot italienaren Dario Bellandi.

Därefter bokades Laallam för match på FCR 1 mot ingen mindre än den då relativt okända Khamzat Chimaev. Det var Khamzats första MMA-match och hans intensitet och press belystes. Laallam hade sina stunder men tvingades slutligen klappa ut till en anaconda coke i den första ronden.

Efter det nederlaget fortsatte Laallam att representera Sverige i världsmästerskapen i A-klass-MMA. Svensken vann alla sina matcher och blev därmed världsmästare i mellanvikt efer att ha slagit islänningen Björn Lukas Haraldsson i finalen.

Fight Club Rush 9 – matchkort

 • Mellanvikt: Khaled Laallam vs TBA
 • Flugvikt: Zoran Milic vs TBA

Vem vill du se Khaled Laallam möta på Fight Club Rush 9?

 

Kategorier
Fight Club RushSenaste NyttSvenska Fighters

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...