MTFL 3.0 bokar in toppmatch för ONE Championship-svensken Magnus “Crazy Viking” Andersson!

✔ Magnus Andersson återvänder äntligen för match på hemmaplan! ✔ "Muay Thai For Life har verkligen satt den svenska thaiboxningsscenen på världskartan!"

Det står nu klart att Muay Thai For Life 3.0 kommer att bjuda på en huvudmatch i toppklass då ONE Championship-svensken Magnus “Crazy Viking” Andersson äntligen återvänder till Sverige! Den forne titelutmanaren i ONE Championship har fått grönt ljus för att delta på Göteborgs-galan och den 10 september kommer han att stå öga mot öga med den meriterade dansken Youssef Assouik! Muay Thai For Life-chefen Patrick Thomsen kunde avslöja för MMAnytt hur de lyckades landa den spännande toppmatchen.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

– Jag känner Magnus sedan många år tillbaka, berättade Thomsen. Jag var hans manager ett tag tillsammans med Malick Bah, ett initiativ som vi drog igång och som fungerade väldigt bra. Det här var precis innan han signade med ONE Championship. På den tiden bodde Magnus i Thailand och det var även då vi arrangerade Lion Fight. Då flög vi hem honom för en titelmatch som han vann. Efter det blev han signad med ONE.

Andersson kom att göra sin ONE-debut i en titelmatch mot Petchmorakot, ett fjäderviktsmöte som ONE Championship-svensken förlorade via TKO i september 2020. Sedan dess har “Crazy Viking” kommit att flytta till Mexiko där han numera tränar på Tulum Muay Thai. Thomsen och hans team jobbade hårt för att få hem honom och för att säkra en värdig motståndare.

– Jag har försökt att få hem [Magnus Andersson] vid flera tillfällen, men han är en sådan världsstjärna på en sådan stor nivå, så det är inte så lätt att hitta svenska fighters som kan möta honom.

Lotten kom slutligen att falla på den forne GLORY-fightern Assouik (74-6-0, 42 KO) som MTFL redan hade skrivit kontrakt med sedan tidigare! Assouik är tidigare dansk och skandinavisk mästare i amatörklass och har som proffs kommit att skörda framgångar på den internationella scenen. Han är flerfaldig ISKA-mästare och en av få fighters som MTFL-chefen tror kan utmana Andersson.

– Vi vill göra de bästa matcherna som vi bara kan, fortsatte Patrick Thomsen. Efter mycket om och men fick vi hem [Andersson]. Väl här kommer han att sluta upp med sin gamla klubb, Halmstad Muay Thai.

Det blir tredje gången som Muay Thai For Life arrangeras och de har redan fått mycket positiv feedback från både fighters och fans. I takt med att Sverige lämnar pandemin bakom sig så öppnar det också upp möjligheterna för gänget bakom MTFL. De återvänder än en gång till Partille Arena och tar med sig ett gäng välbekanta ansikten, däribland Nicholas Bryant som i debutgalan i oktober 2021 korades till Europa-mästare av World Muay Thai Council.

I den delade huvudmatchen kommer publiken få bevittna den lokala stjärnan Robin Sundlöf ta sig an Stockholms stolthet Freddy “Krueger” Castro Gonzalez, något som bäddar för en kväll av högkvalitativ thaiboxning med ambitioner att sträcka sig bortom landets gränser.

– Muay Thai For Life har ju verkligen satt den svenska thaiboxningsscenen på världskartan, speciellt när vi nu får in stora internationella superkändisar som Magnus Andersson och Youssef Assouik. Det är omöjligt för den stora internationella scenen att missa oss. Nu är vi snart hemma! Jag skulle tro att thaiboxning är den snabbast växande kampsporten i både Sverige och Skandinavien faktiskt. Inte bara tack vare MTFL och våra galor, men mycket tack vare de mindre föreningarna och småklubbarna som kontinuerligt arrangerar tävlingar.

– Min målsättning med Muay Thai for Life är att nå ut till den bredare publiken, berättade Thomsen till MMAnytt vid ett tidigare tillfälle. Vad jag vill göra med Muay Thai for Life är att göra kvalitativa matcher, med riktigt snygg och bra thaiboxning och en snygg inramning! Vi vill nå ut internationellt och framöver börja konkurrera med de stora internationella organisationerna!


HETAST JUST NU


 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttThaiboxning

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...