Mucka inte med farfar – 62-åring knep bronsmedalj i brittiska brottningsmästerskapen

Gammal är äldst, lyder ett ordspråk. Nog skulle man kunna säga att Tony Collins förkroppsligar det talesättet. 62-åringen från Liverpool lyckades nämligen med det till synes omöjliga när han i helgen knep en bronsmedalj i de brittiska brottningsmästerskapen. Mot en 34 år yngre motståndare.

Att komma upp i åren och bli en gammal gubbe behöver i sanning inte betyda att man bara sitter på en parkbänk och matar duvorna. Man kan tvärtom vara en topptränad atlet och fortfarande vara vid god vigör, åldern till trots. Allt handlar om vilken inställning man har till det här med åldrande och träning. Det är Tony Collins från Liverpool ett levande bevis för. Collins är 62 år gammal och farfar sedan länge. Men det hindrar honom inte alls från att fortsätta träna brottning, som han har gjort sedan 25-årsåldern när han första gången beträdde en brottningsmatta. Han fastnade direkt och har sedan dess vigt sitt liv åt en av de mest antika kampsporterna som finns. Två gånger om dagen tränar den brittiske gentlemannen brottning. I en intervju med tidningen The Liverpool Echo berättar han om sin livslånga strävan efter att leva sunt. Han har exempelvis aldrig rökt eller druckit alkohol och anger det som en orsak till sin exeptionellt goda fysik.

I helgen lyckades 62-åringen med det som de allra flesta trodde var omöjligt i hans ålder. Han vann en bronsmedalj i de brittiska brottningsmästerskapen genom att besegra sin motståndare som var 28 år, det vill säga hela 34 år yngre än Collins.

Vad tycker du om detta?

Kategorier
GrapplingSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
4 Kommentarer
 • Erik Svanborg
  30 November 2015 at 02:00

  Fantastiskt inspirerande för en 37 -åring som känner att det blir tuffare och tuffare att behålla styrka och kondition på den nivå man tidigare hade lätt att nå. Grymt.

 • Hiho
  30 November 2015 at 04:13

  Säger mer om brottningen som sport egentligen och hur ointressant det är. :)

  • Morgall
   30 November 2015 at 04:21

   Ändå tittar du på det i en MMA match

   • Hiho
    1 December 2015 at 06:40

    Nej jag kollar på MMA. Brottning som egen sport är utdött och fruktansvärt löjligt.

    Men jag håller med, reglerna i MMA ger för många fördelar till brottare.

  Svara