Nate Diaz accepterar utmaningen från UFC-doldisen: “Låt oss slåss!”

✔ Luque får svar på sin utmaning och garanterar "Årets Match"

Nate Diaz är redo att återvända till buren och accepterar en match mot “The Silent Assassin” Vicente Luque.

Luque tillhör toppskiktet av welterviktsklassen men har ännu inte kommit att slå igenom. Detta trots att han har en våldsam fightingstil och fyra avslut mot bland annat ex-mästaren Tyron Woodley.

I augusti besegrade han Michael Chiesa via submission i första ronden. Under presskonferensen efter Chiesa-matchen så tog Luque tillfället i akt att utmana UFC-stjärnan Diaz.

 — För mig är Nate en fighter, och fighters slåss, sade Luque. Jag är den typ av fighter som kommer att bjuda på en spännande match, oavsett vem det är emot. Om Nate vill ha en stor match så jag kommer inte att sälja in den genom att prata, men jag kommer definitivt att sälja in den genom att slåss.

Luque har definitivt låtit nävarna sköta snacket. Den lågmälda halvchilenaren har tagit hem sex prestationsbonusar under åtta matcher och har under sina tjugoen vinster endast vunnit två via domslut.

Trots att Luque inte har en stor följarskara så verkar det som att han åtminstone fått Diaz respekt. Mer än en månad efter att Luque utmanade Diaz så fick han ett kort och koncist svar från UFC-stjärnan.

 


HETAST JUST NU


UFC: Vicente Luque vs Nate Diaz – “Årets match!”

Det dröjde inte lång tid innan Luque hade fått nys om Diaz svar. Han skrev ett svar till Diaz och bad bland annat UFC-chefen Dana White att boka matchen.

 — Det här kommer att bli årets match, skrev Luque. UFC, Dana White, Sean Shelby, Ali Abdelaziz, fixa detta!!! När riktiga fighters går in i oktagonen så vet fansen att det kommer att bli krig!

Diaz var i buren så sent som i juni då han förlorade sin andra raka match, ett domslut mot Leon Edwards. Men trots att Diaz blev dominerad i närmare fem ronder så kom han ändå att hyllas för den sista minuten i matchen.

Diaz avslutade nästan Edwards med en våldsam kombination. Många tror till och med att Diaz hade kunnat vinna om han fortsatt att pressa framåt, men Diaz valde istället att ta det lugnt och tiden gick ut. Trots förlusten kom Diaz stjärnstatus att ytterligare skjuta i höjden och han är mer populär än någonsin.

Diaz har tidigare sagt att han ska “försvara i december”, men förklarade aldrig närmare än så. Nu pekar allt på att vi kan komma att få se Diaz ytterligare en gång innan årsslutet.

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Nate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...