Nate Diaz comeback
Nate Diaz och Dana White: Foto Skärmdump/MMAnytt

Medan du sov: Därför tror Nate Diaz att en comeback kan dröja

✅ "Det har redan börjat..."

Årets MMA-händelse är bakom oss och som ingen säkerligen missat lämnade det många med en bitter eftersmak. Matchen mellan Jorge Masvidal och Nate Diaz skulle kora vem i UFC som är “The Baddest Motherfu**er”.

Ironiskt nog slutade matchen via TKO då domaren bröt matchen mellan rond tre och fyra då läkaren ansåg att såret över Diaz öga var för allvarligt för att fortsätta.

På presskonferensen efter uttryckte Diaz sin oro över att UFC nu kommer att återuppta sina “mobbartaktiker” – vilket mycket väl kan leda till att en comeback dröjer.

Den dåliga stämningen mellan de Diaz och UFC, som Diaz menar att han inte är ansvarig för, har redan börjat då Dana White berättade att han såg Diaz efter matchen, och att dennes ögon bryn hängde ner över ögat.

Det är skitsnack. Det är bara något han säger för att underminera mig. Det är samma sår som alltid öppnas under match. Det öppnades upp bara en vecka efter matchen mot Anthony Pettis när jag sparrades, sade Diaz.

– Jag vill ha ett returmöte mot Masvidal. En match om “BMF”-titeln kan inte avslutas via cut. Det är ett skämt.

– Jag planerar att komma överens med dem. Jag hoppas det besvaras. Jag tänker inte fightas mot “Joe Blow” – glöm det. Ge mig riktiga motståndare. Kom inte och påstå att jag tackar nej till matcher. Ge mig en hundraprocentig motståndare.

Darren Till skräckslagen – ville inte delta på UFC 244

Darren Till och Kelvin Gastelum – Foto: Sarah Stier-USA TODAY Sports

Det är inte så jättevanligt att höra fighters säga att de är rädda innan de går in i buren. Men mellanviktaren Darren “The Gorilla” Till är inte en vanlig fighter.

Efter en knackig uppladdning där både skador och visum ställde till problem, anlände Till tillslut i New York. I tunneln på väg till matchen rusade tankarna i hans huvud. Bland annat funderade han på att fejka en skada – för att slippa gå matchen mot Kelvin Gastelum.

Jag var livrädd, sade Till. Jag ville inte gå matchen alls, jag funderade till och med på att fejka en skada. Allt för att slippa fightas.

Det gick över efter första ronden. Mellan ronderna sa jag mig mig själv: “Nu kör vi. Nu uträttar vi det vi planerat inför matchen.”

Saul “Canelo” Alvarez historisk – efter vinsten mot Kovalev

Canelo Alvarez avslutar Sergey Kovalev – Foto: Joe Camporeale USA Today Sports

I helgen var det inte bara UFC 244: Masvidal vs. Diaz, det var även en gigantisk boxningsmatch i MGM Grand Garden Arena: Nämligen Canelo Alvarez mot Sergey Kovalev.

Canelo gick upp två viktklasser för att utmana den betydligt större ryssen om dennes titel i lätt tungvikt. Efter en jämn match lyckades Canelo träffa Kovalev med en vänsterkrok, som skakade Kovalev.

Canelo följde sedan upp med en klockren rak höger som fick ryssen att krascha till mattan och vinsten var ett faktum. Detta var första gången på länge som någon fighter hållit titlar i fyra olika viktklasser, och även i tre av de viktklasserna samtidigt.

Direkt efter matchen tillfrågades Canelo om han var intresserad av ett tredje möte med Gennady “GGG” Golovkin, som han gått två jämna matcher mot.

Den första matchen slutade oavgjort efter att poängdomaren Adelaide Bird fullständigt gjort bort sig.

Vad vill du se härnäst för superstjärnan Canelo Alvarez?

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara