Nate Diaz ger svordomsfyllda råd till UFC-mästaren: “Lyssna på pappa”

✔ Diaz drar in storkovan - trots att han inte är mästare ✔ "Jävla töntar, alla ni, hela bunten!"

I helgen återvänder Nate Diaz till buren då han tar sig an Leon Edwardshuvudkortet på UFC 263. 

Diaz har inte tävlat sedan november 2019 då han förlorade mot Jorge Masvidal via ett läkarstopp. De båda kämparna slogs om det symboliska BMF-bältet (Baddest Motherfucker) men det blev slutligen en läkare som stoppade matchen på grund av ett sår på Diaz ögonbryn.

Att Diaz tar längre pauser från UFC har kommit att bli något av hans signum. Han har flera gånger uttryckt sin frustration med UFC, sagt att han vill lämna organisationen och varit beredd att lämna sporten om han inte fått som han vill.

Diaz har varit inblandad i några av UFC:s mest välkända matcher, inklusive två uppmärksammade möten med Conor McGregor som slog PPV-rekord. Trots att han slogs för småpengar i början av sin karriär har Diaz kommit att bli en av de mest välbetalda atleterna i UFC.

Pengar är just nu ett glödhett samtalsämne i MMA-världen efter att bröderna Logan Paul och Jake Paul dragit in enorma summor på sina boxningsmatcher. MMA-profiler som Ben Askren och Tyron Woodley har fått möjligheten att hoppa på tåget och har dragit in rejäla summor även dem.

Även etablerade fighters som Jon Jones och Francis Ngannou har öppet kritiserat UFC:s lönemodell. Den senaste i raden av UFC-fighter att klaga öppet var Paulo Costa som drog sig ur sin inplanerade huvudmatch. Brasilianaren klagade bland annat på sin lön och anklagade UFC för härskartekniker.


HETAST JUST NU


Nate Diaz ger Francis Ngannou råd

I en intervju mellan Nate Diaz och Yahoo Sport kom både UFC-löner och Ngannou på tal. Diaz berättade vad han tycker att fighters i Ngannous sits borde göra om de vill ha mer pengar.

 — Vad gör Francis Ngannou fel? Jag har gjort mer rätt än alla dessa jävlar i åratal. De borde ha sagt den där “Ge mig mera pengar”-skiten för länge sedan, precis som jag gjort.

— Jag har aldrig varit mästare, men jag sa ändå, “Fuck you, låt mig tjäna lite pengar vafan”. Vad hände sen? Jag hamnade på plussidan men ingen hoppade på tåget, men nu säger de, “Vad gör vi fel?” Ni borde ha lyssnat på pappa för flera år sedan, jävla töntar, alla ni, hela bunten.

Medan Diaz är inplanerad att möta Edwards i helgen så har UFC-chefen Dana White sagt att Ngannou kommer att möta Derrick Lewis härnäst.

Frågan är om Ngannou är lika intresserad av en returmatch mot Lewis som UFC verkar. Ngannou har varit öppen med sina intentioner att möta “Bones” Jones, något som sannerligen kvalificerar som en supermatch.

Kruxet är dock att Jones är i något av ett bråk med UFC då de inte är villiga att betala honom vad han anser att han är värd. Ngannou har varit relativt tyst kring frågan, så tiden kommer att få utvisa om han accepterar titelmatchen mot Lewis eller om han lyssnar på “pappa” Diaz.

Kategorier
Nate DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...