Nate Diaz hånar Jorge Masvidal efter beskedet: “Sell-out!”

✔ Siktar på att slåss - men först i september! ✔ Vill ha returmatch mot Usman istället för mot Diaz

Senaste gången vi fick se Jorge Masvidal i buren var vid UFC 251 i juli förra året. Då mötte han Kamaru Usman i en kamp om welterviktsbältet. Masvidal förlorade matchen via enhälligt domslut men det ska noteras att han tog matchen med mindre än en veckas varsel.

Därför finns det de som menar att Masvidal borde få en ny chans mot Usman – nu med ett komplett träningsläger bakom sig.

Men innan Masvidal mötte Usman gick han även en uppmärksammad match mot Nate Diaz om det unika BMF-bältet (Baddest Motherfucker). “Gamebred” Masvidal vann slutligen via läkarstopp, på grund av ett sår över Diaz ena öga.

Då stoppet var kontroversiellt och inte alls uppskattades av Diaz menar denne att Masvidal först måste gå en returmatch mot honom innan han tänker på att gå en ny match om welterviktsbältet.

Nu har Masvidal gått ut via Instagram och säger att han planerar en återkomst först i september 2021. Detta tolkas av många som att han planerar för en returmatch mot Usman och att han helt enkelt tänker hoppa över en returmatch mot Diaz.

Diaz var inte sen med att reagera och skickade ett meddelande till Masvidal på Instagram:

– Bitch, sellout!


HETAST JUST NU


Spekulationer om ny TUF-säsong

Att Masvidal har siktet inställt på en ny match mot Usman bekräftades av honom i intervju gjord med Boxing Express.

– Just nu fokuserar jag på att slåss om bältet vilket kommer bli i augusti eller september. Eller vi fick just höra att det blir september.

Det långa uppehållet har fått folk att spekulera i om Dana White planerar låta Masvidal och Usman coacha nästa säsong av The Ultimate Fighter. Rankingmässigt är en returmatch mellan Masvidal och Usman inte helt galen.

Masvidal är för närvarande fjärderankad och de tre som ligger före honom är Colby Covington, Gilbert Burns och Leon Edwards. Covington och Burns avslutades av Usman relativt nyligen och Edwards har sedan en tid matchats ihop med Khamzat Chimaev, men kommer istället att möta Belal Muhammad den 14 mars.

Masvidal förlorade förvisso sin match mot Usman, men han blev inte avslutad och tog matchen med väldigt kort varsel. Men om Diaz går miste om en returmatch återstår frågan vem han ska möta i sin återkomst.

 

Tycker du att Jorge Masvidal förtjänar en returmatch mot Kamaru Usman?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Jorge MasvidalNate DiazSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...