Bilder: Viaplay

KLART: Nate Diaz möter Jorge Masvidal!

✅ Megafighten bokad och klar!

Under de senaste veckorna har det ryktats ihärdigt om ett potentiellt welterviktsmöte mellan stjärnorna Nate Diaz och Jorge Masvidal.

Läs mer: Jorge Masvidal accepterar Nate Diaz utmaning: “Ligger i förhandling”

Nu är matchen klar – som huvudmatch på den kommande storgalan UFC 244 i New York. Det meddelar UFC-presidenten Dana White för ESPN under lördagen.

– Det är matchen som fansen ville se. Nate Diaz utmanade Jorge Masvidal efter hans seger mot Anthony Pettis. Alla har pratat om den matchen. Folk har skrivit till mig på sociala medier och velat att jag ska fixa matchen. Nu kan jag utropa matchen som klar, säger White till ESPN.

Fightas om specialbälte

Diaz utmanade Masvidal efter sin senaste seger mot den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis, precis som White säger.

Han uppgav då att han vill fightas om vem som är “The Baddest Motherf*cker” i UFC – och nu meddelar White att han skapar ett bälte just för den titeln.

– Jag kommer att fixa ett “BMF”-bälte som de kommer att fightas om, säger White, samtidigt som han bekräftar att mötet kommer att bli huvudmatch på storgalan.

Läs också: Jorge Masvidal om ett möte med Nate Diaz: “Ett mästerverk”

Stod för UFC:s snabbaste KO någonsin

Diaz besegrade som sagt alldeles nyligen Anthony Pettis på UFC 241. Detta var Stocktonsonens första seger sedan han besegrade Conor McGregor i mars 2016.

Masvidal, å sin sida, har två raka segrar via brutala avslut. Först knockade han Darren Till tidigare under året, något han följde upp med UFC:s snabbaste knockout någonsin då han avslutade Ben Askren efter bara 5 (!) sekunder.

UFC 244: Diaz vs. Masvidal äger rum i Madison Square Garden i New York den 2 november.

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...