Nate Diaz UFC 244
Nate Diaz - Foto: Mark J. Rebilas - USA Today Sports

Medan du sov: Senaste nytt om Nate Diaz vs. Jorge Masvidal

✅ Regerande mästaren vill ersätta ✅ Stjärnorna sågar Diaz

Inatt släppte Nate Diaz en bomb: han drar sig ur UFC 244: Diaz vs. Masvidal efter att USADA notifierat honom om ett positivt dopingtest.

Förmodligen handlar det om kontaminerade kosttillskott, trots att Diaz endast köper sina kosttillskott på kedjan Whole Foods. I skrivande stund har USADA inte gett Diaz någon avstängning, och förväntas under fredagen göra ett utlåtande om saken.

Som läget är just nu, ser det ut som att matchen kommer att genomföras. I alla fall från UFC:s synvinkel. Hur Diaz kommer att fortskrida är ännu osäkert.

Conor McGregor: “Finns bara en…”

Självklart är ingen Nate Diaz-nyhet komplett utan ett inlägg från hans störste rival: Conor McGregor.

I ett par Twitter-inlägg (som sedan tagits bort) sade han att han är den enda “BMF” i sporten – och passar även på att påpeka att det nu är tre olika fighters från Diaz team som fastnat i dopingkontroller.

(via APMMA.net)


Efter att Diaz meddelat att han vägrar fightas i Madison Square Garden nästa månad, har flera storstjärnor tagit till sociala medier och vill ersätta Stockton-sonen.

En av dem är regerande welterviktsmästaren Kamaru Usman som är inbokad att möta Colby Covington på UFC 245 i december. Han anmälde ändå sitt intresse att hoppa in på kort varsel och lägga till ytterligare ett bälte i sin samling.

Självklart var Covington snabb med att ge Usman en känga för att han ville möta en fighter med ett så mediokert matchfacit.

View this post on Instagram

And so it continues… #UFC #UFC244 #UFC245

A post shared by MMAFighting.com (@mmafightingdotcom) on

Får stöd – och en pik – av Jorge Masvidal

Efter bortfallet var även Diaz motståndare “Gamebred” snabb med att skicka ett meddelande på sociala medier. I inlägget skriver han att han inte tvekar på att Diaz är ren, men passar även på att påpeka att han, och ingen annan, är “the baddest mother f*cker in the game“.

– Du är en av de renaste fighter vi har i UFC. Vi ses den andra november. Jag vet att du är ren, skiter i vad USADA säger, skrev Masvidal.

UFC har sedan tidigare haft Leon Edwards på standby – och han kan alltså hoppa in om Diaz inte kommer till matchen.

Vidare har även några av Diaz antagonister gjort sig lustiga över det positiva dopingresultatet. Diaz har många gånger pekat fingrar på resten av UFC:s fighterstall, och flera gånger sagt “ni är alla dopade”.

Före detta UFC-mästaren Eddie Alvarez är en av de som tyckte Diaz positiva dopingtest var minst sagt underhållande.

Även den kontroversielle Dillon Danis passade på att dissa Diaz.

Får stöd från vännerna – och regerande mästaren

Det var även många som tog till sociala medier för att ge sitt stöd till Diaz. Den regerande mästaren i lätt tungvikt Jon Jones har själv fastnat i USADA:s dopingkontroller – och spenderade hundratusentals kronor för att rentvå sitt namn.

I ett långt inlägg ger han stöd och tips till Diaz och säger bland annat “även om det ser mörkt ut, och det känns som att de försöker sätta dit dig, kan du inte ge upp. Du är skyldig dina fans att kämpa för upprättelse”.

Nära Jake Shields menar att det är en självklarhet att Diaz är ren. Shields tror snarare att det är UFC som försöker sätta dit honom.

Till sist har även forne interim-mästaren Dustin Poirier skickat ett ovanligt aggressivt meddelande till Diaz – från sjukhussängen.

 

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara