Nate Diaz lämnar lättvikten – totalsågar hela divisionen: “Jag är kung”

✅ Populära UFC-stjärnan talar ut i ny intervju! ✅ Dissar Khabib Nurmagomedov, Conor McGregor och Dustin Poirer! ✅ "Har redan slagit alla - finns inget kvar ..."

Nate Diaz dagar som lättviktare är historia. Det bekräftar den folkkäre UFC-fightern i en sprillans ny intervju med ESPN:s Ariel Helwani.

– Jag är klar med lättvikten, det ligger i det förflutna nu. Jag tycker det är dags att börja fightas i en mer bekväm viktklass nu. Det finns inget där för mig längre, jag har redan gjort allt, slagit alla. Jag känner att jag är kungen av den divisionen ändå. Jag menar, jag är kungen av den divisionen, så jag tänker bara lämna den som den är. Det fanns inget kvar för mig där, säger Nate Diaz i det senaste avsnittet av Ariel Helwani’s MMA Show.

“Örfilade både Conor och Khabib”

Diaz, som är en av UFC:s största stjärnor idag, örfilade den regerande (och obesegrade) lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov under ett bråk på WSOF 22 i Las Vegas 2015. Det räknar Stockton-sonen som en vinst – så han känner inget behov av att bevisa sig på nytt.

Dessutom poängterar han att han slog superstjärnan Conor McGregor innan Nurmagomedov – och dessutom både snabbare och lättare, när han på UFC 196 ströp ut irländaren med en rear-naked choke i rond två.

– Khabib… jag har redan örfilat honom. Det har jag redan sagt. Och jag slog Conor föra honom, snabbare än honom, enklare än honom. Och han ska bara ignorera det och bete sig hur som helst? Han verkar ha lite storhetsvansinne just nu. Men jag bryr mig inte, jag behöver inte möta honom ändå för jag har redan en vinst över honom, säger Diaz.

– Jag örfilade både Conor och Khabib, så hur kan det göra någon av dem till vinnare? fortsätter han med ett skratt.

“Dustin Poirier fegade ur”

Sist Diaz klev in i buren var på UFC 202 i augusti 2016, då han förlorade returmatchen mot McGregor via majoritetsdomslut. Därefter var han tänkt att möta Dustin Poirer på UFC 230 i Madison Square Garden i november, men när Poirier hoppade av på grund av skada drog sig även Diaz ur galan i New York.

Poirier har sedan dess vunnit lättviktens interimbältet och planeras nu möta Nurmagomedov i september – något som Diaz finner skrattretande.

– Dustin Poirier fegade ur. Jag tror inte på att det var någon skada, han fegade ur mentalt. Och nu är det mannen som ska fightas om bältet? Och Khabib älskar det, för han kommer få en lätt match.

Diaz kommer härnäst göra comeback mot den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis i ett welterviktsmöte på UFC 241, som äger rum i Anaheim i Kalifornien den 17 augusti. Under kvällens intervju försäkrade han att matchen kommer bli av.

Kolla in hela intervjun med Nate Diaz i videon ovan!


LÄS MER: KLART: Nate Diaz gör comeback!


 

Kategorier
Nate DiazSenaste NyttUFC 241

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara