Nate Diaz och dopingansvarige Jeff Novitzky - Foto: Joshua Dahl USA Today Sports och Stefan Romare MMAnytt

Medan du sov: Nate Diaz vägrade hålla tyst – så pressade han UFC

✅ “Ville inte vara en del av någon stor j*vla hemlighet”

Förra veckans utan tvekan största nyhet handlade om Nate Diaz. Det gick en chockvåg genom MMA-världen när Diaz gick ut på sociala medier och berättade att han blivit notifierad av USADA om ett dopingövertramp.

Diaz-bröderna är kända för sitt korståg mot steroider och Nate valde att dra sig ur matchen på UFC 244 efter att han kontaktades av USADA.

Som tur är så löste sig situationen då USADA testade ett av Diaz veganska kosttillskott som visade sig innehålla spår av ämnet han fastnat i dopingkontrollen för. Diaz namn blev rentvått och det råder i skrivande stund inga tvivel om att han är ren.


LÄS MER: BOMBEN: Nate Diaz missar (?) megafighten – på grund av dopingtest!


Men det betyder inte att Diaz är färdig med att såga USADA och UFC. Under ett konferenssamtal inatt talade Diaz ut om situationen. Bland annat berättade han att han inte ville vara del av något hemlighetsmakeri, eller lösa situationen efter matchen.

Nate Diaz UFC 244

Nate Diaz – Foto: Mark J. Rebilas – USA Today Sports

Hemlighetsmakeri menar han är något som steroidanvändare håller på med och det fanns ingen chans att han ville hamna i den kategorin.

Diaz har alltid varit övertygad om sin oskuld och förändrade inget i sina förberedelser. Han anser att misstaget fallet på USADA.

Låt säga att jag hade tagit något, vilket jag inte har gjort. Men låt oss säga det. Då flyttar vi matchen tills effekterna lagt sig. Jag skiter i om det förstör er show. Jag tänker inte förstöra mitt “legacy”.

– Jag är 100% naturlig. Om vi var grottmänniskor skulle jag vara den hårdaste grottmannen i världen, sade Diaz.

“Det är något fel på era instrument”

För att rentvå sitt namn testades Diaz kostillskott och trots att de är köpta från Whole Foods, är ekologiska och helt växtbaserade, visade de alltså spår av ämnet.

Efter att det första testet visade positivt, fick han till slut svar på test nummer två. Till Diaz förvåning visade test två ännu större spår av det otillåtna preparatet.

Ni måste skoja med mig? Det är inte rättvist. Jag håller på att förbereda mig för en fight och ni ger mig extra stress med ert skitsnack, fortsatte Diaz.

Avslutningsvis tar han chansen att större delen av UFC:s fighterstall. Han menar att de flesta av de han gått in i buren mot har tagit steroider. Det finns en kultur i MMA för hur man lurar dopingtester, menar Diaz.

Alla jag slagits mot tar steroider. De flesta i alla fall. Jag vet, eftersom jag känner till allihopa, avslutade Diaz.

Till alla MMA-fans glädje är nu superfighten mellan Diaz och Jorge Masvidal officiell för UFC 244: Masvidal vs. Diaz.

Leon Edwards erbjuden fight mot Tyron Woodley

Topprankade welterviktaren Leon Edwards var mitt i förberedelserna för att vara redo att hoppa in på UFC 244 mot antingen Nate Diaz eller Jorge Masvidal.

Med facit i hand vet vi att han inte fick möjligheten att hoppa in, men nu berättar han att han blivit erbjuden match mot den forne mästaren Tyron Woodley.

Edwards har ett matchfacit på 18-3-0 och har vunnit åtta raka matcher i UFC. Senast besegrade han Rafael dos Anjos via domslut på UFC on ESPN 4.

Jag sa till UFC att jag är fortsatt redo att fightas. När Diaz vs Masvidal blev officiell siktade jag in mig på december för att ersätta antingen Kamaru Usman eller Colby Covington, men UFC sa nej, sade Edwards.

Vidare berättar Edwards att han redan gått med på ett datum att möta Woodley, i början av nästa år. Detta på galan där Conor McGregor förväntas göra sin efterlängtade comeback. Mötet skulle då vara kvällens delade huvudmatch.

Just nu ligger ansvaret hos Woodley om matchen blir av eller inte.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000. Kontakt: [email protected]

Svara