Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

BOMBEN: Nate Diaz missar (?) megafighten – på grund av dopingtest!

✅ Superstjärnan släpper uttalande ✅ "Ni alla går på steroider - inte jag"

Den stora huvudmatchen på UFC 244 mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal tycks vara inställd. Detta efter att den förstnämnda MMA-stjärnan säger sig ha fastnat i en dopingkontroll, vilket han själv nyligen avslöjade på sociala medier.

Diaz säger inte vad han testat positivt för, men skriver i ett uttalande att det kan röra sig om ett kontaminerat kosttillskott. Samtidigt verkar han själv misstänka att allt kan vara riggat av UFC och USADA – eftersom han menar att han bara använder tillskott från Whole Foods eller andra naturliga varianter, och “inte ens äter kött.”

I sitt uttalande betonar Diaz att han vägrar få sitt namn nersmutsat som en påstådd fuskare. Som pricken över i:et skriver han, “ni alla går på steroider – inte jag” (via Twitter):

Nolltolerans?

En intressant detalj i uttalandet är att Diaz insinuerar att han erbjudits att hålla tyst om testresultatet och fightas ändå, för att sedan reda ut röran därefter. Något som utan tvekan rimmar dåligt med UFC:s och USADA:s nolltolerans för doping, om det nu skulle stämma.

Det återstår att se vad Nate Diaz förmodade avhopp innebär för Masvidal och resten av galan. Stjärnorna planerades som känt göra upp om ett specialtillverkat BMF-titel, för att avgöra vem som är “the baddest motherf***er in the game.” Vad som händer med det bältet nu är också oklart i skrivande stund.

Enligt ESPN:s Ariel Helwani är det ännu oklart om matchen faktiskt blir inställd, trots Diaz ord.

Vem vill ni läsare se Jorge Masvidal möta, nu när Nate Diaz drar sig ur? Och hur går era tankar kring denna chocknyhet? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Nate DiazSenaste NyttUFC 244

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...