Nate Diaz villig att möta Dustin Poirier eller Charles Oliveira – på ett villkor!

✔ "Det är redan min division"

I en efterlängtad retur till buren har UFC-atleten Nate Diaz två potentiella motståndare i sikte.

Diaz har inte tävlat sedan nederlaget mot Jorge Masivdal i november 2019. Han förlorade i slutet av den tredje ronden när läkaren kallades in och bedömde att Diaz inte kunde fortsätta på grund av sina skador.

Nu är Diaz intresserad av att möta de topprankade lättviktarna Dustin “The Diamond” Poirier eller Charles Oliveira. Men på ett villkor – han vill gå en match i weltervikt och inte i lättvikt!

Poirier och Diaz var tidigare planerade att mötas i november 2018 men matchen ställdes in på grund av en skada från “The Diamond”. Istället mötte Poirier den före detta fjäderviktsmästaren Max Holloway i en titelmatch om interimbältet i lättvikt. Poirier vann mötet via enhälligt domslut.


HETAST JUST NU


Nate Diaz om sin retur

I en intervju med ESPN avslöjar Diaz sina planer och berättar vad som krävs för att han ska komma tillbaka.

Även Poirier har satt sikte på Diaz då han efter vinsten mot Conor McGregor sa att Stockton-fightern är en potentiell motståndare för sin nästa match. Enligt Diaz är det nu läge att boka in mötet.

– Nu är det absolut rätt läge att boka fajten mellan mig och Poirier. Vi skulle ha möts en tid tillbaka och nu pekar allt på att det är dags. Jag väntar på den största möjliga matchen som folk vill se och tiden är inne.

– Jag kommer inte ändra min stil likt Conor och fajtas som han gjorde. En match mot mig är farligare för Poirier och han behöver ta mig mer seriöst. En match mot Poirier eller Oliveira är det som passar mig bäst i dagsläget.

Diaz har inte gått en match i lättvikt sedan december 2015. Trots att han utmanar två lättviktare är han bestämd på att slåss i högre viktklasser.

– Jag tänker inte fightas i lättvikt. Det som är aktuellt är weltervikt, mellanvikt eller catchvikt. Det finns inget att vinna för mig att fortsätta i lättvikt, det är redan min division. Så weltervikt är mest aktuellt.

 

Vem vill du se Diaz möta härnäst?

 

Kategorier
Charles OliveiraDustin PoirierNate DiazNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara