Officiella beskedet: New York stoppar Khabib vs Ferguson

✔️ Beslutet sätter käppar i hjulen

Titelfighten mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson stoppas från att äga rum i New York. Detta betyder att UFC 249 officiellt behöver en ny adress.

Kommissionen i New York, NYSAC, har under dagen informerat UFC om att eventet inte längre kommer att kunna hållas i Brooklyn. I utlåtandet hänvisar man till utbrottet av coronaviruset, som fortsätter att sätta käppar i hjulen.

“Utifrån stor försiktighet samt riktlinjer från Center for Disease Control och staten, har New York State Athletic Commission meddelat UFC att UFC 249 inte kan hållas i New York”, skriver NYSAC i ett utlåtande till MMA Fighting.   

Det var relativt väntat att beskedet skulle komma. New York har nämligen börjat stänga ner gym och andra platser med stora folksamlingar, för att få bukt på det dödliga coronaviruset.

“Khabib vs Ferguson kommer bli av”

Efter att ha tvingats ställa in de nästkommande tre UFC-galorna, är UFC:s vd Dana White fortfarande fast besluten om att Khabib vs Ferguson ska bli av.

– Den här matchen kommer att bli av oavsett vad som krävs, säger White.

 

UFC-bossen har öppnat upp för att flytta eventet utomlands, där risken för smittspridning är lägre. Khabibs pappa, Abdulmanap Nurmagomedov, föreslår bland annat att eventet bör ske i Dubai.

I skrivande stund letar alltså UFC efter en ny plats för UFC 249 – med endast fyra veckor kvar.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Senaste NyttUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara