Nick Diaz är tillbaka – utmanas av Darren Till!

✔ Beskedet: "100 %"

MMA-ikonen Nick Diaz gör sig redo för en efterlängtad UFC-comeback. Det meddelades nyligen via ESPN-journalisten Ariel Helwani, som talat med managern Kevin Mubenga.

Diaz verkar sikta in sig på en match i weltervikt (77,1 kilo) och ska precis ha slutfört ett 14 veckor långt tränings- och dietprogram. Han väger just nu mellan 74,8 och 79,4 kilo, enligt Mubenga.


LÄS MER: Undersökning: Majoriteten av MMA-fighters använder cannabis

LÄS OCKSÅ: 11 bilder på när UFC-stjärnorna var små – du kommer inte tro dina ögon!


– Diaz ville göra en testbantning eftersom han håller ett nära öga på de stora welterviktsmatcherna som är på gång. Han planerar “100 %” att fightas igen, enligt Mubenga, och siktar på en comeback i början av 2021, skriver Ariel Helwani på Twitter.

Diaz har inte tävlat på snart sex år. I sin senaste fight, som gick i mellanvikt (83,9 kilo), förlorade han mot ex-mästaren Anderson Silva via enhälligt domslut. Matchresultatet ogiltigförklarades dock i efterhand när bägge fighters testade positivt i sina drogtester – Silva för steroider, och Diaz för cannabis.

Nick Diaz utmanad av Darren Till: “Största stjärnan”

Utöver Silva-fighten har Diaz tävlat som welterviktare i karriären. En som dock gärna hade sett Stocktonsonen stanna kvar i mellanvikt är Liverpoolstjärnan Darren Till – som visat intresse för en match mot Diaz på Twitter.

– Om Nick Diaz vill komma tillbaka och fightas, vem är då den största stjärnan och bästa matchen för honom bortsett från mästaren i mellanvikt? Det är för fan jag… twittrar Darren Till.

Som en folkkär fighter med odiskutabel stjärnstatus har Diaz dock flera alternativ att välja mellan.

En fight som varit på tapeten vid flera tillfällen är mot BMF-mästaren Jorge Masvidal. Härnäst planeras Masvidal dock göra upp mot Nicks bror, Nate Diaz, i en rematch.

Om Nick fortfarande är intresserad av att möta Masvidal får det i så fall vänta till efter januari, då returfighten mot Nate väntas bli av.


SE ÄVEN: Jorge Masvidal accepterar Nick Diaz utmaning – vill mötas i UFC-fight!


 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Darren TillNick DiazSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara