Nick Diaz skippar UFC:s mediadag – Öppnar upp om sina inre demoner!

✔ "Jag vet inte varför jag gör det här... Detta borde inte hända. Den som satte ihop allt det här är en idiot!"

Nick Diaz är tillbaka i UFC men de senaste dagarna har varit långt ifrån smärtfria!

Det har gått över sex och ett halvt år sedan Diaz senast var i buren och han har inte vunnit på närmare tio år. Trots det är Diaz helgens stora stjärna när UFC 266 går av stapeln i Las Vegas. Själv känner han sig dock kluven inför det hela.

De senaste dagarna har fått fansen att fråga sig vad som egentligen försiggår med Diaz. Det hela började med att Diaz frågade Robbie Lawler och hans team om att gå upp en viktklass – med bara några dagars varsel!

Igår valde Diaz dessutom att strunta i att dyka upp under UFC:s mediadag, något som är ett krav för fighters. Han valde dock att göra en intervju med ESPN där han öppnade upp om sina inre demoner och motstridiga känslor.

 — Jag går in dit för att vinna, sade Diaz till ESPN:s Brett Okamoto. Känner jag mig trygg? Det gör jag aldrig. Jag har aldrig gjort det. Jag känner alltid att jag kommer att få spö där inne. [Så har jag känt inför] varje match jag någonsin gått.
— Hur känner du dig mot Robbie Lawler? frågade Okamoto.
— Jag känner att jag kommer att få skitmycket spö, svarade Diaz. Även när jag vinner så får jag ännu mer spö.HETAST JUST NU


Nick Diaz ville hellre möta Kamaru Usman

38-åriga Nick Diaz må känna sig nervös inför sin retur till buren, men det betyder inte att han saknar självförtroende, tvärtom!

Diaz säger att han tycker att matchen mot Lawler inte känns vettig och att han istället borde ha mött welterviktsmästaren Kamaru Usman. Detta till trots att Diaz själv bad om att få gå upp en viktklass.

 — Jag tror att jag kommer att spöa skiten ur Usman, sade Diaz. Jag har en bättre chans mot Usman än jag har mot Lawler, för jag har redan besegrat Lawler. Det känns inte vettigt för mig att gå in där och slåss mot Robbie Lawler igen. Jag vet inte varför jag gör det här… Detta borde inte hända. Den som satte ihop allt det här är en idiot! Jag vet inte varför jag gör det här. Jag vet inte varför detta hände. Jag borde slåss mot Kamaru Usman – så är det bara.

Helgens returmatch mellan Diaz och Lawler kommer att slå UFC-rekord då längst tid mellan två matcher fortlöpt. När de äntrar buren kommer över sjutton år ha passerat! Diaz vs Lawler 2 kommer också att vara unik då den utkämpas i fem ronder, trots att det inte är en titelmatch eller huvudmatch.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Nick DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...