Nick Newells motståndare nu klar för Dana Whites Contender Series

✅ Den enhänte fightern kommer gå match den 24:e juli i TUF-gymmet i hopp om att få UFC-kontrakt

Det har sedan slutet på april varit känt att den enhänte lättviktaren “Notorious” Nick Newell (14-1) kommer gå match under Dana Whites Tuesday Night Contender Series. Nu har dock hans motståndare offentliggjorts, och “Notorious” kommer att ta sig an den obesegrade talangen Alex Muñoz (4-0), detta meddelade UFC nyligen.

RELATERAT: 

Trotsade oddsen – Blev mästare i XFC

Newell har en slags medfödd amputering av sin vänstra arm, men som ung hindrade det honom inte från att börja träna och briljera i brottning. Han sadlade sedan om till MMA år 2009 och vann dessutom lättviktstiteln i XFC tre år senare med en submissionvinst över Eric Reynolds. Han debuterade därefter i dåvarande WSoF, nuvarande PFL. På WSoF 4 ställdes han mot Keon Caldwell och vann på giljotin i den första ronden och följde upp med ännu en submissionvinst över Sabah Fadai på WSoF 7.

Newell utmanade den dåvarande lättviktsmästaren, nuvarande UFC-fightern Justin Gaethje, men förlorade på teknisk knockout. Han återvände efter en tillfällig pension i mars och låste ut Sonny Luque i den första ronden.

Munoz är utan tvekan mindre känd, men har trots det intressanta meriter. Han vann sina tre första matcher på avslut i den första ronden, en av dem på knockout efter endast tre sekunder, samt en submissionvinst som säkrades efter endast 32 sekunder. Han kommer senast från en poängseger över Matheus Ubirajara.

Talangerna har en chans att få UFC-kontrakt om deras insats imponerar på UFCs vd Dana White, det återstår att se om Newell kan åstadkomma sin dröm att tävla i oktagonen.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Nick NewellSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...