Bilder via Viaplay

JAAA! Nico Musoke vinner stora titelfighten – blir ny mästare!

✅ Botkyrkas stolthet går segrande ur titelmatchen

Superior Challenge 19 rullar på i Stockholm och alldeles nyss avgjordes kvällens första titelmatch – ett möte mellan två tidigare UFC-fighters där den nyzeeländske mellanviktsmästaren Dylan Andrews försvarade bältet mot svenske Nico Musoke.

Det kom att bli en riktigt spännande match, där Musoke överlag dominerade. Efter tre hårda ronder utropades svensken till segrare och ny Superior-mästare via enhälligt domslut.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio följande:

Rond 1:

De möts snabbt upp i mitten och Musoke får direkt in några fina låga sparkar. Andrews svarar med en egen och Musoke går för en nedtagning men kontras totalt av Andrews, som hamnar över svensken. Musoke tar sig upp och börjar växla slag med Andrews och får in flera bra jabbar och en höger.

Musoke pressar Andrews, och fångar en av australiensarens sparkar och får in en nedtagning. Musoke har nu halvgard och pressar mästaren ovanifrån. Musoke tar sig nästan in i mount, men Andrews håller ner honom.

Musoke får in fin ground and pound genom några hårda armbågar och jobbar bra från topp-position. Musoke avancerar och försöker komma in i mount. Nu är Musoke i side control, och pressar ner mästaren mot marken medan han får in några korta armbågar. Musoke letar sig in i mount under de sista 10 sekunderna, men lyckas inte uträtta något speciellt innan rondens slut.

MMAnytts vinnare: 10-9 Musoke

Rond 2:

Musoke sätter press direkt med fina jabbar och en hård legkick. Andrews svarar med en egen hård legkick. Musoke träffar en hög spark, och missar sedan precis med en annan. Musoke fortsätter nöta ner mästaren med hårda legkicks.

Musoke får in en hård hög spark som träffar Andrews på armen. Mästaren svarar med några slag men får ingen riktig träff. Musoke fortsätter med hårda bensparkar som träffar Andrews. Andrews får nästan in en hård höger och följer upp med ett kroppsslag.

Musoke fortsätter dock vara den som uträttar mest med hårda höga sparkar, som Andrews försöker vinka bort. Musoke sätter en fin uppercut och Andrews svarar. Musoke får in ännu en hård kroppsspark och missar precis en headkick. Andrews får nästan in några rejäla smällar men Musoke klarar sig undan.

Musoke får in ett flertal träffar, men Andrews börjar själv få in en hel del. Det är ett riktigt krig vi bjuds på, med konstant action och hårda träffar som utbyts. Musoke får in en hård höger som verkar skaka mästaren, och får sedan ner honom på marken.

Musoke avslutar ronden liggandes ovanpå Andrews, som han kontrollerar riktigt fint på marken.

MMAnytts vinnare: 10-9 Musoke

Rond 3:

De möts i mitten och börjar direkt utväxla slag. Nico får in en legkick och Andrews svarar med en rak höger som sitter bra. Musoke missar precis en högspark men följer upp med en fin höger. Musoke får in ännu en legkick och går sedan för en takedown men Andrews försvarar bra. Musoke trycker nu upp mästaren mot buren.

Musoke försöker på en nedtagning och lyckas nästan få ner Andrews, som dock försvarar sig bra. Musoke fortsätter pressa mästaren mot burstaketet och får in några korta knän som nöter ner Andrews. Efter några minuter i samma position får Musoke till sist ner Andrews på marken via en trip.

Musoke avlossar hård ground and pound i form av armbågar, och Andrews har det förtvivlat svårt att ta sig upp från marken igen. Musoke fortsätter avlossa ground and pound, och matchen avslutas med Musoke i topp-position.

MMAnytts vinnare: 10-9 Musoke

Vinnare via enhälligt domslut, och ny mästare: Nico Musoke


LÄS MER: Superior Challenge 19 – Liveresultat och play-by-play


📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Nicholas MusokeSenaste NyttSuperior Challenge

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...