Hade allvarlig synskada under UFC 257 – nu går MMA-veteranen i pension!

✔ Förlorade nästan hälften av sin syn!

MMA-veteranen Nik “The Carny” Lentz har gått i pension efter sin match mot Movsar Evloev på UFC 257 i Abu Dhabi den 23 januari.

I ett uttalande på Instagram meddelar Lentz att en av de största anledningarna till varför han går i pension är att han råkat ut för en allvarlig ögonskada.

Enligt Lentz är den såpass allvarlig att den avslutar hans karriär. Det visar sig att Lentz förlorat 40 procent av synen. Trots detta ville han testa vad han kunde åstadkomma i en fight och efter matchen var det klart för honom att det var omöjligt att fortsätta tävla på samma nivå.

– Det var uppenbart för mig att jag inte längre kan tävla på den här nivån, skrev Lentz.

– Mitt liv som fighter i den bästa organisationen i världen når sitt slut här. Jag är inte ledsen eller upprörd, denna dag kommer för alla. Jag lämnar sporten med att hålla huvudet högt, en stark tro och med lyckan jag får från min familj.

– Att leva som fighter gav mig dessa möjligheter – men jag behövde betala med min syn. Ett utbyte jag 100 procent hade gjort igen. Tack till alla mina fans, mina coacher och min familj, samt alla som har hjälpt mig under min karriär. Vem vet vad som står näst på tur för “The Carny”? Men med detta sagt så vet ni iallafall vad som inte kommer ske.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Nik “The Carny” Lentz (@niklentz)


HETAST JUST NU


Nik Lentz går i pension

Efter en jämn match mot ryssen Evloev förlorade Lentz slutligen via delat domslut. Evloev gjorde sin debut för UFC i april 2019 och hunnit gå fyra fighter. Alla matcherna har gått till domslut och Evloev har vunnit alla utav dem.

Lentz senaste match blev den 24:e gången han tävlade för UFC under sin karriär. Detta var den 45:e gången han tävlade som professionell MMA-fighter och nu ser det ut som att det var den sista.

“The Carny” började sin karriär i UFC 2009 och har tävlat i både lättvikt och fjädervikt med ett totalt matchfacit på 14-9-1 inom organisationen.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Nik LentzNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara