Beskedet: Niklas Bäckström lägger ner MMA-karriären

✅ Svenske UFC-veteranen hänger upp handskarna ✅ Släpper långt uttalande: "Uppnådde några av mina vildaste fantasier"

Niklas Bäckström har valt att pensionera sig som MMA-fighter.

Den tidigare UFC-fightern meddelade nyligen att han tagit beslutet för en tid sedan. I ett långt uttalande på Instagram reflekterar han över karriären:

“Ja skriver det här så jag förhoppningsvis slipper säga det mer. Jag har för ett tag sen bestämt mig för att lägga ner min MMA-karriär. Jag uppnådde några av mina vildaste fantasier som jag hade som barn, när jag och mina bröder började träna i mitt rum på Björkskatan i Luleå. Och för det är jag extremt tacksam och stolt. Jag satte Lulä på ufc-kartan det är rätt coolt ändå. Jag vill tacka min familj som stöttat mig i allt. Det kan inte vara lätt att se sin galna bror/son slåss i bur. jag vill även tacka alla fantastiska människor jag stött på påvägen. Ni vet vilka ni är. Jag har fått vänner för livet i den här sporten och jag kommer finnas där för er som ni funnits för mig.men nu är det dags för nya äventyr. Min morfar sa en gång var försiktig så du inte vaknar upp en dag och allt du kan är att slåss, ja tror han hade varit lika förvånad som jag är över hur bra det går ändå.”

Vann UFC-debuten på kort varsel – belönades med bonus

Bäckström inledde karriären som obesegrad med sju vinster och en No Contest, där den sjunde segern kom via en imponerande teknisk knockout mot Max Coga. Avslutet säkrades med en fin frontspark efter endast 15 sekunder – vilket fick UFC att lyfta på luren.

UFC-debuten kom sedan på kort varsel mot finnen Tom Niinimäki – en match som Bäckström tog hem via submission i den allra första ronden. Med den avgörande strypningen, en rear-naked choke, gjorde sig Bäckström förtjänt av en “Performance of the Night”-bonus på 50 000 dollar.

Därefter förlorade dock svensken två raka matcher och släpptes sedermera från den världsledande MMA-organisationen.

Efter UFC fortsatte Bäckström att tävla ett tag till och radade upp tre raka segrar, innan han senast förlorade ett enhälligt domslut mot Andrew Fisher på ACB 65 i juli 2017.

Vi på MMAnytt tackar Niklas Bäckström för alla år av underhållning och önskar lycka till i framtiden!

Kategorier
Niklas BäckströmSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara