Bare Knuckle boxning tillåts i Norge – MMA fortsatt förbjudet

✔ "Vikingar mot saxare"

MMA är än idag olagligt i Norge, och proffsboxning var olagligt från 1981 fram till 2014 när norska Stortinget (med knapp marginal) röstade fram legaliseringen av proffsboxning.

Att hålla MMA-galor är fortfarande olagligt, men det har inte hindrat nystartade Ragnarok Bare Knuckle Fighting (RBKF) från att anordna en gala i juni i år.

RBKF har halkat in på legaliseringen av proffsboxning, trots att reglerna skiljer sig något. Bortsett från de betydligt mer förekommande handskadorna som sker i bare knuckle boxning, är det dessutom betydligt större risk för att sår öppnas. Trots de aspekterna är RBKF i dagsläget sanktionerat för gala i Norge.

Vikingar mot saxare

 

RBKFs första gala planeras vara ett möte mellan “vikingar och saxare”, det vill säga: ett norskt lag mot ett brittiskt.

“En norrman och en engelsman satt ner och startade en organisation om bare knuckle fighting och vikingar,” står det på RBKFs hemsida i information om organisationen. Det är dock den enda informationen som finns om organisationen på den officiella hemsidan.


HETAST JUST NU


Till skillnad från exempelvis amerikanska BKFC kryllar det inte av stora MMA-namn i RBKF, det finns dock ett par fighters som sticker ut.

I det norska laget finns fighters som den amerikanska veteranen Shannon Rich, som gått över 10o MMA-matcher och som mött fighters som Diego Sanchez, Dan Severn och Kasushi Sakuraba – han har dock förlorat mot alla de bästa och mest välkända fighters han mött. Dessutom finns den svenske Europamästaren i Bare Knuckle Boxing; Gustaf Cedermalm, samt den danske boxaren Simon Henriksen.

Det brittiska laget innehar fighters som den Cage Warriors- och KSW-rutinerade Lukasz Parobeic, samt den brittiske Bare Knuckle-veteranen Luke Atkin och Lethweimästaren Gaz Corran.

I dagsläget finns det inget exakt datum satt, ingen arena eller streaminginformation har heller annonserats för tillfället.

 

Kan Ragnarok Bare Knuckle Fighting bli succé i Norge?

Kategorier
NyheterSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...