Norska världsmästaren i boxning Cecilia Brækhus accepterar gladeligen Cyborgs utmaning

Den obesegrade kvinnliga boxningsmästaren som i nuläget har 5 världstitlar att försvara skulle mycket gärna ta sig an ett av de största namnen från MMA i vad hon förutspår skulle bli en av de största fighterna i kvinnornas historia.

I en intervju med VG.no berättade Cecilia Brækhus att hon blir mycket tänd på tanken att få möta ett så stort namn med sin helt egna fanbase att ta med till boxningsringen. Cris “Cyborg” Justino (16-1) uttryckte tidigt intresse på twitter och fick ett uppmuntrande svar:


 

Cyborg har fortfarande inte lyckats minska sin storlek något och har bara gått en catch weight-match i UFC trots kontrakt som bundit henne till organisationen i över ett år.

Bristen på motstånd som är villig att möta henne på hennes villkor har även tidigare gjort att hon sett sig runt i andra sporter efter utmaningar då hon 2014 tog sig an den obesegrade kickboxaren Jorina Baars i en match som blev utnämnd årets främsta inom dennes sport.

Nu har hon alltså ögat även på en boxningslegend av samma kaliber, men om matchen blir av blir det antagligen först nästa år eftersom Brækhus är tvungen att försvara sina titlar mot vinnaren i matchen mellan svenskarna Mikaela Lauren och Klara Svensson som går av stapeln på Hovet den 10 september.

Cyborg kan fortfarande inte ta sig ner till 135 lbs gränsen. Foto: Mazdak Cavian

Cyborg kan fortfarande inte ta sig ner till 135 lbs gränsen. Foto: Mazdak Cavian

Tidigare doping stör inte mästaren

Brækhus blev även tillfrågad om Cyborgs tidigare avstängning som varade i ett år efter att hon fastnat i en dopingkontroll:

“det kommer vara nolltolerans för doping, och hon måste rätta sig efter WADA-regelverket, som alla andra som deltar på tävlingar arrangerade av First Lady Promotion” Sa Brækhus.

Hon vill alltså ha strikta kontroller men oroar sig inte över förflutna regelbrott. Matchen är för stor för att låta bli av en sådan anledning:

“Den lär bli gigantisk, både i Europa och USA. Både boxningspubliken och MMA-publiken vill följa med. Det är något som tänder mig väldigt mycket”

Och även Cyborg tror att matchen skulle kunna generera stort intresse och bli en intressant personlig utmaning som dessutom kan låta henne undvika riskfyllda invägningar:

Tidigare i månaden rapporterades det att Cecilia haft möte med UFC-rekryterarna och tagit del av detaljerna kring en potentiell flytt till sporten MMA, men nu verkar hon alltså istället vilja locka MMA-stjärnorna över till sin egna gren.

Vad tycker ni om det här mötet?

Borde Cyborg fokusera på MMA-karriären istället eller är utmaningar där hon får fokusera på sin striking mer intressant?

Kategorier
NyheterRekommenderatSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.
En kommentar
 • Morgall
  26 July 2016 at 11:29

  Cecilia Brækhus är ett monster som krossade Mikaela Laurén, och skulle krossa Cyborg

 • Svara

  Senaste kommentarerna
  Omröstning

  Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

  Visa resultat

  Loading ... Loading ...