Norska UFC-stjärnans lagkamrat förlamad från bröstet och ned

✔ Emil "Valhalla" Meek berättar om skräckolyckan ✔ Målet: att samla in två miljoner norska kronor

För ett par dagar sedan hände det ofattbara för den norska MMA-fightern Geir Kåre Cemsoylu Nyland, lagkamrat och vän till UFC-fighter Emil “Valhalla” Meek.

Nyland var ute och njöt av en sommardag med sina vänner på Sörenga i Oslo när han begav sig ut på en kaj och dök i. Det skulle dock visa sig få ödesdigra konsekvenser. På den norska insamlingssidan Spleis berättar Meek om händelsen som kom att förändra Nylands liv.

 — [Platsen] var för dåligt märkt, och ingen kunde veta att det fanns en fara som låg och lurade under ytan. Han slog i bottnen med huvudet först. Som den stentuffa killen han är så försökte han simma tillbaka och komma uppför stegen, men hans kropp ville inte. Han insåg att något var fel. Hans kamrater hoppade i vattnet för att hjälpa till, och tillsammans låg de i vattnet i femton minuter och väntade på att bli räddade. Han skyndades till sjukhuset och opererades. Ryggen var bruten och Geir Kåre är förlamad från bröstet och ner.

“Valhalla” Meeks samlingsaktion för sin vän har spridits som en löpeld på sociala medier och fått ett enorm stöd från hela världen. Flera MMA-profiler har visat sitt stöd för Nyland och delar med sig av sina lovord till den unga talangen. En av dem som delat samlingsaktionen är den svenska MMA-fightern David Jacobsson.

 — Ena dagen är han världens gladaste och härligaste person och nästa är han helkroppsförlamad, skrev Jacobsson på sin Facebook. Jag hjälpte Geir en del med förberedelserna inför hans senaste match och vi snackade nyligen om hans planer att flytta till Stockholm för att träna med oss för att satsa på MMA-karriären. Nu tvingas han gå en helt annan typ av match.

Nyland tävlade under Fight Club Rush 8 den sjätte mats där han mötte Rahmads Stromanis. Det var hans andra proffsmatch i MMA efter nio amatörmatcher.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Emil Valhalla Meek (@emilvalhalla)


HETAST JUST NU


UFC-stjärnans mål: samla in två miljoner kronor

I skrivande stund har insamlingsaktionen dragit in närmare 1,2 miljoner norska kronor. Målet är att samla in två miljoner för att säkra en ekonomisk trygghet och tid för återhämtning.

 — Eftersom [Nyland] försörjer sig på att använda sin kropp så har denna olycka stoppat hans inkomster, och han kanske aldrig får samma möjlighet att leva på det han älskar mest. Nu kommer vi som är omkring honom att be dig att hjälpa Geir Kåre med ett bidrag, för han skulle aldrig be om det själv. Inte bara så att han kan få den bästa utrustningen och extra behandling, utan också så att han kan få den tid och utrymme för att göra det jobb som behövs.

Du kan besöka Meeks insamlingssida här.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Emil MeekSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...