Darren Till viktklass
Darren "The Gorilla" Till missar matchvikten inför mötet med Stephen Thompson. Foto: MMAnytt

Efter tuffa bakslaget – nu byter Darren Till viktklass

✅ Förklaringen – därför vill talangen inte stanna kvar i weltervikt: "Om jag ska vara ärlig ..."

Darren Tills titelmöte mot welterviktsmästaren Tyron Woodley gick nog inte som han själv – eller många andra – hade tänkt sig. Det tog nämligen bara en rond för Woodley att avsluta den unge engelske talangen när de gjorde upp i den hajpade huvudmatchen på UFC 228 förra månaden.

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Nu meddelar 25-åringen att han byter viktklass genom att ta steget upp till mellanvikt.

– Jag är glad över att gå upp till mellanvikt. Där kommer jag att vara stark utan att behöva gå ned så mycket i vikt inför matcherna, säger Till i en nylig intervju med PaddyPower.

“Är för stor”

Liverpoolsonen har missat matchvikten inför sina UFC-möten två gånger. Förra året lade han upp en video som visade när han genomled en fruktansvärd viktnedgång inför mötet med Stephen “Wonderboy” Thompson.

Läs också: Darren Till slår tillbaka efter viktkritiken: “Aldrig sett det förut”

Det dramatiska klippet fick många att starkt ifrågasätta huruvida han hör hemma i weltervikt – och Till själv erkänner att han egentligen är för stor för viktklassen:

– Om jag ska vara ärlig är jag stor för att vara welterviktare. Så det där (matchen mot Woodley) kommer antagligen att vara min sista i den viktklassen, säger han.

Vill ha revansch mot Woodley

Trots bytet av viktklass verkar Till ha svårt att släppa förlusten mot Woodley, som faktiskt var hans första i karriären.

Han utesluter därför inte en rematch mot “The Chosen One” någon gång i framtiden.

– Jag tar några matcher i mellanvikt, och man vet aldrig. Om Woodley fortfarande hänger kvar i framtiden kanske jag kan få en ny chans mot honom. Det är en rematch jag vill ha.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Darren TillSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara