Darren Till viktklass
Darren "The Gorilla" Till missar matchvikten inför mötet med Stephen Thompson. Foto: MMAnytt

Efter tuffa bakslaget – nu byter Darren Till viktklass

✅ Förklaringen – därför vill talangen inte stanna kvar i weltervikt: "Om jag ska vara ärlig ..."

Darren Tills titelmöte mot welterviktsmästaren Tyron Woodley gick nog inte som han själv – eller många andra – hade tänkt sig. Det tog nämligen bara en rond för Woodley att avsluta den unge engelske talangen när de gjorde upp i den hajpade huvudmatchen på UFC 228 förra månaden.

Nu meddelar 25-åringen att han byter viktklass genom att ta steget upp till mellanvikt.

– Jag är glad över att gå upp till mellanvikt. Där kommer jag att vara stark utan att behöva gå ned så mycket i vikt inför matcherna, säger Till i en nylig intervju med PaddyPower.

“Är för stor”

Liverpoolsonen har missat matchvikten inför sina UFC-möten två gånger. Förra året lade han upp en video som visade när han genomled en fruktansvärd viktnedgång inför mötet med Stephen “Wonderboy” Thompson.

Läs också: Darren Till slår tillbaka efter viktkritiken: “Aldrig sett det förut”

Det dramatiska klippet fick många att starkt ifrågasätta huruvida han hör hemma i weltervikt – och Till själv erkänner att han egentligen är för stor för viktklassen:

– Om jag ska vara ärlig är jag stor för att vara welterviktare. Så det där (matchen mot Woodley) kommer antagligen att vara min sista i den viktklassen, säger han.

Vill ha revansch mot Woodley

Trots bytet av viktklass verkar Till ha svårt att släppa förlusten mot Woodley, som faktiskt var hans första i karriären.

Han utesluter därför inte en rematch mot “The Chosen One” någon gång i framtiden.

– Jag tar några matcher i mellanvikt, och man vet aldrig. Om Woodley fortfarande hänger kvar i framtiden kanske jag kan få en ny chans mot honom. Det är en rematch jag vill ha.

Kategorier
Darren TillSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...